Η πολυσυλλεκτική ατζέντα του ΚΚΕ

«Είμαστε ο μοναδικός πραγματικός αντίπαλος της πολιτικής της Ν.Δ.». Με αυτό το μότο συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία το ΚΚΕ στον δρόμο προς τις ευρωπαϊκές κάλπες, όπως επεσήμανε σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Δορυφόρος με έδρα το Μόναχο ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της πρόσφατης διεθνούς περιοδείας του.

Η ατζέντα του Περισσού έχει απ’ όλα: την τεράστια ακρίβεια και τους «παγωμένους» μισθούς,

την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της Υγείας, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τη «φοροεπιδρομή στους αυτοαπασχολούμενους», την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής «που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στο ξεκλήρισμα» και την «προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών».

Όλα αυτά – ή τουλάχιστον τα περισσότερα – είναι θέματα τα οποία τους τελευταίους μήνες έχουν βγάλει πολλές χιλιάδες πολίτες στους δρόμους και το ΚΚΕ, τηρώντας τις κινηματικές παραδόσεις του, δείχνει αποφασισμένο να επενδύσει εκλογικά στο πιο ενεργό κομμάτι της κοινωνίας και ειδικότερα της νεολαίας και των εργαζομένων, που εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα κινητοποίησης συγκριτικά με τον μέσο κοινωνικό όρο.

Ωστόσο οι ευρωεκλογές, είτε συζητάμε γι’ αυτήν είτε όχι, περιλαμβάνουν και μια ευρωπαϊκή και ευρύτερα διεθνή ατζέντα, την οποία ο Περισσός επίσης τονίζει, αναδεικνύοντας και εκεί το γεγονός ότι το ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα είναι το μόνο που επιδεικνύει σταθερά την αντίθεσή του στις κυρίαρχες επιλογές. Λέει σχετικά ο Κουτσούμπας:

«Στις ευρωεκλογές επιλέγουμε αν θα επικροτήσουμε την πολιτική της Ε.Ε., στα βασικά σημεία της οποίας συμφωνούν όλα τα άλλα κόμματα πλην ΚΚΕ, ή θα τους πούμε ένα ηχηρό “ώς εδώ”. Αυτή η πολιτική βρίσκεται πίσω από κάθε έγκλημα σε βάρος των λαών, γι’ αυτό και έβγαλε στους δρόμους της Ευρώπης εκατομμύρια εργαζομένων με τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων δεκαετιών – και στη Γερμανία –, τις τεράστιες κινητοποιήσεις των αγροτών με τρακτέρ από το Σύνταγμα μέχρι τις Βρυξέλλες και την πύλη του Βρανδεμβούργου, τις λαϊκές διαδηλώσεις σε όλες τις χώρες ενάντια στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, αλλά και ενάντια στην άνοδο των εθνικιστικών μορφωμάτων».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο «οι ευρωεκλογές να στρέψουν τον πολιτικό χάρτη ακόμη πιο δεξιά (ακροδεξιά)», για το οποίο ερωτήθηκε από την ομογενειακή ιστοσελίδα, ο Κουτσούμπας επεσήμανε: «Είμαστε αισιόδοξοι, όλα τα μηνύματα αυτό δείχνουν, ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ θα συνεχιστεί και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη. Οι Έλληνες μετανάστες έχουν επιπλέον λόγους να “κοκκινίσουν” ακόμα περισσότερο το εκλογικό αποτέλεσμα, όπως έκαναν και στις προηγούμενες εκλογές, δίνοντας στο ΚΚΕ 12% στο εξωτερικό και στη Γερμανία συγκεκριμένα 15%».

Μένει να δούμε εάν στο προεκλογικό ντεμαράζ το ΚΚΕ θα καταφέρει να κλειδώσει την τέταρτη θέση, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θρίλερ της κάλπης που θα στηθεί στις 9 Ιουνίου…

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης από τη Χίο: Να μην αντιμετωπίσουμε τις ευρωεκλογές με χαλαρότητα

Κασσελάκης για ΛΑΡΚΟ: Οι άνθρωποι δεν είναι αριθμοί – Κύριε Μητσοτάκη συναντήστε τους εργαζόμενους

Άγρια κόντρα Γεροτζιάφα – Πολάκη για τα εμβόλια κορωνοϊού: «Τραμπικοί φασίστες» και «Ενεργούμενα της Pfizer»

Keywords
Τυχαία Θέματα