Η Πολωνία δεν θα δεχθεί άλλους πρόσφυγες μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

ΚΟΣΜΟΣ

Τα σύνορά της έκλεισε η Πολωνία για όλους τους πρόσφυγες, ύστερα από τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες που προκάλεσαν τον θάνατο 34 ανθρώπων.

«28 χώρες της Ευρώπης συμφώνησαν να λύσουν το ζήτημα (προσφυγικό) μέσω της μετεγκατάστασης… Αλλά θα το ξεκαθαρίσω: Δεν το βλέπω εφικτό να επιτραπεί η είσοδος σε πρόσφυγες στην Πολωνία αυτή τη στιγμή» επεσήμανε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Μπεάτα Σίντλο, στο πολωνικό κανάλι Superstacja.

Ο εκπρόσωπος της

πολωνικής κυβέρνησης, Ραφάλ Μπότσενεκ, δήλωσε ότι η χώρα φοβάται πως η Ευρώπη δεν μπορεί να εξαλείψει τους κινδύνους ασφαλείας που προέρχονται από την αποδοχή μεγάλης μάζας προσφύγων. Επίσης, υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών της, σύμφωνα με το ABC.

Παράλληλα, το Radio Poland διεξήγαγε δημοσκόπηση, της οποίας τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η κοινή γνώμη στην Πολωνία στρέφεται ενάντια στην αποδοχή προσφύγων που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή. Ειδικότερα, το 78% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η αποδοχή προσφύγων από τη Μέση Ανατολή θα θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια στην Πολωνία.

ΠολωνίαπρόσφυγεςσύνοραεπιθέσειςΒρυξέλλεςκλείσιμοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα