Η ομοφοβία κατά Κασσελάκη μυρίζει λάσπη – Οι περιπτώσεις Μπέου και Μουτζούρη

Μένουν μόνο τρεις μέρες για να ψηφίσει η Ελληνική Βουλή ένα εμβληματικό νομοσχέδιο για τα δικαιώματα και την ισότητα στο γάμο, ανεξαρτήτως φύλου και τα φαινόμενα ομοφοβίας και ρατσιστικού λόγου από κάποιους αντί να μειώνονται αυξάνονται. 

Και όταν οι επιθέσεις  αφορούν  τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που είχε το θάρρος από την πρώτη στιγμή να δηλώσει «αυτός είμαι», τότε το θέμα αποκτά ιδιαίτερες διαστάσεις.

Ας ξεκινήσουμε από τα πιο ήπια.

Στη σημερινή Απογευματινή παρουσιάζεται η τοποθέτηση ενός μέλους

του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Άστρος Κυνουρίας παρουσία του βουλευτή Γιώργου Παπαηλιού.

Η τοποθέτηση αρχίζει με πολιτική κριτική για τον αρχηγό και με την άποψη ότι «με τον Κασσελάκη δεν υπάρχει μέλλον για το κόμμα». Και μέχρις εδώ όλα καλά, η πολιτική κριτική είναι θεμιτή και αναγκαία. 

Όμως υπάρχει και συνέχεια όταν το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ λέει  «Δεν με αγγίζει η ιδιαιτερότητα του κ.Κασσελάκη, ούτε ομοφοβικός είμαι.» Σε αυτή τη φράση καταλαβαίνει κανείς τα πάντα. Διότι όταν αρχίζεις να μπερδεύεις την πολίτικη κριτική και την «ιδιαιτερότητα» του αρχηγού τότε η δήλωση «δεν είμαι ομοφοβικός» δεν πείθει και πολύ.

Αλλά αυτό ίσως και να είναι πταίσμα μπροστά στα άλλα που ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες. Διότι μετά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για «ιδιαιτερότητα» μίλησε και ο γνωστός  για τις ομοφοβικές του δηλώσεις και τις χυδαίες επιθέσεις του κατά του κ. Κασσελάκη δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος. Μόνο που αυτός έβαλε στη δήλωσή του και απέραντη λάσπη και βούρκο χαρακτηρίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ αηδιαστικό. Η δήλωση Μπέου ήταν η απάντηση στο διάλογο Κασσελάκη  με πολίτη του Βόλου για τα όσα  έχει πει ο κ.Μπέος το βράδυ της εκλογής του κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Να ανοίξουμε εδώ μια παρένθεση για να αναφέρουμε την πρωινή δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 ότι «αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης στον Μπέο είναι ανθρώπινο», υπονοώντας προφανώς η πρώην υπουργός τους τόνους λάσπης που έχει δεχτεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τον Δήμαρχο. 

Και από τον Δήμαρχο Βόλου περνάμε στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος ξεπέρασε κάθε όριο σε χυδαιότητα, ρατσισμό και ομοφοβία παλαιάς κοπής  χαρακτηρίζοντας το κ. Κασσελάκη «κουνίστρα» και «οπισθογεμή» με τους φίλους του από κάτω να επιδοκιμάζουν και να γελάνε δυνατά.

Ίσως, αν τους δινόταν η ευκαιρία όλοι αυτοί  θα μπορούσαν να πάρουν μέρος και σε συλλαλητήριο της Νίκης και των Σπαρτιατών σαν και αυτό που έγινε χθες  στο Σύνταγμα με συνθήματα  βγαλμένα από  προηγούμενους αιώνες όπως το «η ομοφυλοφιλία δεν είναι δικαίωμα».

Σε όλο αυτό τον βούρκο των τελευταίων ωρών αχτίδα φωτός είναι οι αντιδράσεις ορισμένων κομμάτων.

Πρώτη η Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για καταδίκη χωρίς αστερίσκους άθλιων και ομοφοβικών  επιθέσεων κατά του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ίδια εβδομάδα που η χώρα μας κάνει ένα μεγάλο βήμα στο πεδίο των δικαιωμάτων. Και συνέχισε αναφέροντας ότι «είμαστε διαχρονικά, σταθερά και αποφασιστικά απέναντι στον ρατσισμό, τον λεκτικό εκφοβισμό, τη ρητορική μίσους και τη βία από όπου και αν προέρχεται».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΠΑΣΟΚ μίλησε για χυδαίο και προκλητικά ομοφοβικό λόγο του κ. Μουτζούρη που δεν έχει θέση στη δημόσια σφαίρα και είναι απόλυτα καταδικαστέος.

Θέση πήρε και ο ίδιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που από τέτοια περιστατικά κατανοεί κανείς ποσό γενναία και προοδευτική ήταν η κίνηση του να πει «αυτή είναι η ζωή μου», γράφοντας στα social media του: «Δυστυχώς υπάρχει και αυτή η Ελλάδα – Μουτζούρης της Ευρώπης. Το χρέος όλων των προοδευτικών Ελλήνων είναι να μη νιώσουμε αδύναμοι μπροστά στη χυδαιότητα, να μη νιώσουμε λιγότεροι, να μη νιώσουμε ηττημένοι.Η σύγχρονη Ελλάδα του αύριο θα νικήσει το μίσος, την ειρωνεία, την οπισθοδρόμηση. Θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης για ισότητα, για συμπερίληψη, για δικαιοσύνη, για αξιοκρατία, για εκσυγχρονισμό και για πρόοδο».

Από τα παραπάνω, αλλά και από τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες εβδομάδες, είτε σε τηλεοπτικά παράθυρα είτε από άμβωνος, γίνεται κατανοητό ότι η ρητορική μίσους είναι ένα υπαρκτό φαινόμενο στη χώρα μας που παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί εξακολουθεί να υποβόσκει και με την κατάλληλη ευκαιρία εμφανίζεται σε όλους εκείνους που μιλούν για ιδιαιτερότητες, κουνίστρες και διάφορα άλλα τέτοια που μυρίζουν λάσπη, ανακατεμένη με ναφθαλίνη.

Και ίσως είναι η ώρα, μετά την ψήφιση της ισότητας στο γάμο, να περάσουμε και σε ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο, πέρα και πάνω από τον νόμο του 1979 και τις αλλαγές που έγιναν το 2014, που θα προστατεύει όλους τους ανθρώπους  από εκείνους που πιστεύουν ακόμα εν έτη 2014 ότι οι «κανονικοί» μπορούν να βρίζουν, να χυδαιολογούν, να επιτίθενται, ακόμα και να βιαιοπραγούν σε όσους έχουν «ιδιαιτερότητες» χωρίς καμία συνέπεια, απλά και μόνο επειδή αυτοί θεωρούν ότι  είναι μάγκες και οι άλλοι «κουνίστρες».

Διαβάστε επίσης:

Μπέος σε ΝΔ: «Έλιωσε η καραμέλα της ομοφοβίας, προκλητικός και αηδιαστικός ο Κασσελάκης»

Ποινικός Κώδικας: Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και αυστηροποίηση ποινών – Οι αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο

Αγροτικές κινητοποιήσεις: «Ουσιαστικός» ο διάλογος Μητσοτάκη – αγροτών, αλλά δεδομένα τα δημοσιονομικά όρια

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκη, Μπέου, Μουτζούρη,kasselaki, beou, moutzouri