Η Νέα Αριστερά με τα όχι και τόσο νέα στελέχη, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που επηρεάζεται από τη θητεία Κασσελάκη και η ευρωλίστα της ΝΔ

Καλημέρα σας,

Να ευχηθούμε, για λόγους ευγένειας και αβρότητας, τα καλύτερα στο νέο κόμμα της Αριστεράς.
Τη Νέα Αριστερά, όπως ονόμασαν αυτή την πολιτική κίνηση, που προέκυψε από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια, όπως όλα στα ζωή είναι σχετικά, έτσι και δω. Και είναι ανάλογα πώς νιώθεις. Άμα νιώθεις νέος, γιατί να διαφωνήσει κάποιος; Τι σημασία μπορεί να έχει για παράδειγμα που στην πρώτη γραμμή της εκδήλωσης

για την επίσημη πρεμιέρα της Νέας Αριστεράς ήταν πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που μόνο νέα δεν τα λες; Δεν διαφωνώ ότι μπορεί να έχει ο καθείς την άποψή του για το εκτόπισμα και την πολιτική αξία στελεχών, όπως ο Μπαλτάς, ο Βίτσας, ο Δρίτσας, ο Βούτσης, ο Παπαδημούλης, αλλά νέους δεν τους λες. Και δεν εννοώ ηλιακά. Αλίμονο, η νεότητα δεν είναι θέμα ηλικίας – η ταινία Youth τα απαντάει αυτά τα θέματα αποστομωτικά. Εννοώ, από άποψη της πολιτικής διαδρομής και «ενσήμων» – «γκώσαμε» που θα έλεγαν και οι νεολαίοι.

Έτσι όπως είδα τη σύνθεση των καλεσμένων στην εκδήλωση της Νέας Αριστεράς, κατάλαβα τον έναν λόγο που οι διοργανωτές επέλεξαν να μην υπάρχουν καρέκλες, αλλά όλοι να είναι όρθιοι.
Φαντάζεστε μία πρώτη σειρά από καθίσματα στα οποία θα είχαν αράξει όλοι αυτοί οι «δεινόσαυροι»;
Τι εικόνα «παλαιού» και «κουρασμένου» θα εξέπεμπε το εγχείρημα από την πρώτη στιγμή;

Ο δεύτερος λόγος που ήταν όλοι όρθιοι ήταν για να φανεί ότι δεν κάνουν ό,τι κάνουν για τις… καρέκλες. Και επίσης για να δείξουν έτοιμοι, μάχιμοι και πάντα «όρθιοι» στην μάχη για την επικράτηση των αριστερών ιδεών.Αυτό που μου έμεινε πάντως είναι ότι εάν καταφέρουν να κάνουν κάτι σοβαρό (ή κάπως σοβαρό) αυτό θα οφείλεται στον Αλέξη Χαρίτση. Νέος, φρέσκος, άφθαρτος κατά το δυνατόν.

«Παρών» με ερωτηματικά

Βέβαια αυτό που έκανε εντύπωση χθες, ήταν το άλλο.

Αυτό που συνέβη στη Βουλή.
Και το οποίο έθεσε σε αμφισβήτηση και το άλλο συνθετικό του ονόματος – πέρα από το Νέα. Το Αριστερά.

Διότι δεν είναι και πολύ αριστερό να ψηφίζεις ΠΑΡΩΝ στις πιο άγριες ρυθμίσεις για τους περιβόητους servisers, κοινώς κοράκια για να μην ξεχνιόμαστε και μη χαλαλίζουμε την ουσία στο βωμό της αβρότητας. Περίεργο να καταψηφίζει ως και το ΠΑΣΟΚ τις ρυθμίσεις αυτές, αλλά η ντούρα Αριστερά, που έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή ο Κασσελάκης δεν είναι, λέει, αριστερός, να… σφυρίζει ΠΑΡΩΝ. Πώς λέμε παρίσταται και χαιρετίζει; Ε, κάπως έτσι.

Το ότι ο Τσακαλώτος ήταν επί τρόικας ο άνθρωπος που τα είχε από… καλά μέχρι άριστα με τις τράπεζες (είδατε, που επιστρέφουν οι επιρροές της αβρότητας;) είναι μάλλον τυχαίο.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και το στρατιωτικό του Κασσελάκη

Σας έχω νέα και για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο απόψεις υπάρχουν. Ή να γίνει προγραμματικό ή να πάνε σε κανονικό. Η διαφορά τους είναι ότι στο πρώτο δεν εκλέγονται νέα όργανα κι έτσι αποφεύγεται η μάχη των μηχανισμών για τους συσχετισμούς. Στο δεύτερο θα γίνει της οδομαχίας στις νέες οργανώσεις και εντός του συνεδρίου για μία θέση στο νέο στελεχιακό κάδρο.

Εκτιμώ ότι θα επικρατήσει η πρώτη άποψη. Όχι επειδή την υποστηρίζουν κυρίως οι «τσιπρικοί», αλλά διότι είναι στη γραμμή αυτή και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Πάντως χρονικό όριο για τη διεξαγωγή του συνεδρίου είναι το πρώτο σαββατοκύριακο του Μαρτίου, στην περίπτωση που πάει λίγο πίσω από τις 23-25 Φεβρουαρίου που είναι τώρα προγραμματισμένο.
Όχι για κανένα άλλο λόγο. Αλλά επειδή ο πρόεδρος Κασσελάκης πρέπει να προλάβει τη σειρά του Μαρτίου για να καταταγεί, προκειμένου να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
Διότι τον Μάιο δεν γίνεται να πάει, εν μέσω προεκλογικής περιόδου για τις κάλπες της ευρωβουλής.

Γαλάζια ευρωλίστα

Για τη ΝΔ σας έχω να σας πω νέα για την ευρωλίστα.

Μεϊμαράκης και Μισέλ Ασημακοπούλου, θα είναι σίγουρα ξανά υποψήφιοι.
Αλλά για κάποιους από τους άλλους, κρίσιμο ρόλο θα παίξει μία δημοσκόπηση που τρέχει κατά παραγγελία της ηγεσίας.

Την Βόζεμπεργκ τη βλέπω να παίζει με πολλές πιθανότητες, αλλά για Σπυράκη, Κεφαλογιάννη, Ζαγοράκη, Κιμπουρόπουλο τα βλέπω δύσκολα. Ιδίως οι τρεις πρώτοι, που έχουν δύο θητείες.
Ο Μητσοτάκης θα κάνει συναντήσεις με ορισμένους εξ αυτών, αλλά η αναζήτηση νέων προσώπων είναι δεδομένη.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στο Twitter με τη Νέα Αριστερά: «Βγαίνει από το Νέα Δημοκρατία; – Σαν το σήμα της Alpha Bank»

Κουτσούμπας: Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου – «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Δώρα Αυγέρη: «Είναι απορίας άξιο» – Το σχόλιο για τη στάση των «10» στην ψηφοφορία για κόκκινα δάνεια και servicers

Keywords
Τυχαία Θέματα