Η μυστηριώδης «εξαφάνιση» του «κυρίου Θάνου» από το Λονδίνο και οι φήμες

Την αποκάλεσαν «βίλα του μυστηρίου» και έχει εγκαταλειφθεί εδώ κι έξι χρόνια από τον ιδιοκτήτη της, τον Έλληνα μεγιστάνα της κτηματαγοράς, Αθανάσιο Ταχμιντζή, 73 χρόνων, ο οποίος όμως όπως αποκαλύπτει η MailOnline, επιστρέφει στη Βρετανία για να πουλήσει το πολυτελές ακίνητο.

Ο Αθανάσιος Ταχμιντζής εγκατέλειψε ξαφνικά τη Βρετανία πριν από έξι χρόνια, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται η MailOnline, χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Η βίλα που βρίσκεται στο Κινγκς Λάνκλεϊ του Χερτφορντσαϊρ έγινε μαγνήτης για τους αποκαλούμενους «αστικούς εξερευνητές»,

που μπήκαν στο ακίνητο.

Η αναχώρηση του Αθανάσιου Ταχμιντζή ήταν τόσο ξαφνική που ακόμα και τα πιάτα έμειναν μέσα στο πλυντήριο πιάτων, ενώ η Bentley με την οποία κυκλοφορούσε έμεινε στην είσοδο της αυλής.

Εικόνες από το εσωτερικό της έπαυλης, που δημοσιεύονται στην MailOnline, δείχνουν την παρακμή: Οι τοίχοι είναι γεμάτοι με γκράφιτι, η ταπετσαρία έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία, ενώ στις ντουλάπες κρέμονται τα ρούχα του ιδιοκτήτη και σε ένα τραπέζι είναι ακόμα στημένα τα πιόνια για μια παρτίδα σκάκι που δεν τελείωσε. Κι όλη αυτή η εικόνα έχει πυροδοτήσει διάφορες φήμες για την εσπευσμένη αναχώρηση του Αθανάσιου Ταχμιντζή από τη Βρετανία.

Η απουσία του έδωσε την ευκαιρία σε κλέφτες να λεηλατήσουν την έπαυλη και εκτιμάται ότι έχουν αρπάξει αντίκες, έπιπλα και ρουχισμό αξίας άνω των 150.000 λιρών.

Μία από τις φήμες που κυκλοφόρησαν στην περιοχή ανέφερε πως ο κ. Ταχμιντζής και η οικογένειά του έγιναν στόχος της ρωσικής μαφίας. Αλλά οικογενειακές πηγές τις οποίες επικαλείται η MailOnline, ανέφεραν πως ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, που όλοι τον γνωρίζουν ως «κύριο Θάνο», υποχρεώθηκε να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και έφυγε από τη Βρετανία χωρίς να ενημερώσει τα πέντε παιδιά του επειδή προέκυψε μια οικογενειακή διαφωνία.

Ο Αθανάσιος Ταχμιντζής αντιμετώπισε το πρόβλημα υγείας στην Ελλάδα και τώρα πλέον αναρρώνει στην Αθήνα. Μόλις αισθανθεί έτοιμος θα επιστρέψει στο Λονδίνο για να ρυθμίσει το ζήτημα της περιουσίας του, σύμφωνα με την MailOnline.

«Δεν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, αλλά έφυγε γιατί έπρεπε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υγείας. Έχουν γραφτεί πολλές ανοησίες για τους λόγους της αποχώρησης και αρκετές άγριες θεωρίες. Αλλά η οικογένεια θέλει να βάλει μία τελεία σε αυτά και να σταματήσουν οι γελοίες φήμες», δήλωσε μία πηγή στη MailOnline

«Έφυγε με την πρόθεση να επιστρέψει και αυτό δεν άλλαξε. Πριν από την αναχώρηση είχε ψυχολογικό πρόβλημα εξαιτίας του καρκίνου. Το σπίτι του έγινε χάλια και δεν μπορούσε να το διαχειριστεί. Δεν είχε την πολυτέλεια να πακετάρει τα πράγματά του γιατί έδινε μάχη για την ζωή του. Γι αυτό αποφάσισε να φύγει. Ακόμα δεν έχει επιστρέψει, αλλά αυτό θα γίνει», ανέφερε η ίδια πηγή.

Εξηγώντας γιατί δεν ενημέρωσε τα μέλη της οικογένειάς του, η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι «υπήρχαν μεγάλα διαστήματα στα οποία δεν έβλεπε, ούτε μιλούσε με τα παιδιά του και έφυγε χωρίς να τους το πει. Είχαν μια δύσκολη σχέση γιατί ο Θάνος είναι πολύ ισχυρή προσωπικότητα. Είναι ένας τυπικός παλιομοδίτης Έλληνας».

Όταν τα παιδιά του έμαθαν τι είχε κάνει ο πατέρας τους ενδιαφέρθηκαν για την ασφάλεια της πολυτελούς βίλας, αλλά η υπόθεση είχε πάρει αρκετή δημοσιότητα. «Πήγαιναν εκεί κάθε λογής άνθρωποι. Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές από αυτούς που μπήκαν παράνομα και εκλάπησαν αρκετά πράγματα», είπε η πηγή την οποία επικαλείται η MailOnline.

Ο Αθανάσιος Ταχμιντζής, που αγόρασε την βίλα το 1999 ζούσε εκεί περίπου δύο δεκαετίες με τις δύο κόρες του και με τον ένα γιο του. Η γυναίκα του Σάρον, πέθανε σε ηλικία 52 ετών τον Μάιο του 2004. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει τρεις γιους, τον Αλέξη που είναι 45 χρόνων, τον Νικόλα, που είναι 43 ετών και τον Παύλο, που είναι 38 και δύο κόρες- την Κριστιάνα, 37 χρόνων και την Αλίσια, 31 χρόνων. Όταν πέθανε η Σάρον τα παιδιά έφυγαν και ο «κύριος Θάνος», όπως τον αποκαλούσαν όλοι, έμεινε μόνος του.

Η πηγή την οποία επικαλείται η MailOnline λέει πως τώρα που αισθάνεται καλύτερα θα επιστρέψει για να πουλήσει το ακίνητο.

«Κάποτε ήταν πολύ πλούσιος άνθρωπος και παραμένει, αν και όχι το ίδιο πλούσιος. Είχε πολλά ακίνητα σε πολύ ακριβές περιοχές του Λονδίνο», δήλωσε πηγή που είναι κοντά στη οικογένεια του κ. Ταχμιντζή.

Τα επαγγελματικά θέματα του Έλληνα μεγιστάνα περιβάλλονται από μυστήριο, όπως και η βίλα του. Στο Λονδίνο ήταν γνωστός ως σύμβουλος ακινήτων και διευθυντής μίας εταιρίας διαχείρισης ακινήτων στο διάστημα 1991-1995. Τον Ιούνιο του 2017 εμφανιζόταν ως μοναδικός μέτοχος της εταιρίας Imperial Estates London Ltd.

Διαβάστε επίσης:

Φρέντι Μπελέρης: Στο νοσοκομείο των φυλακών με καρδιακά προβλήματα

Politico: Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας προσέκρουσαν σε ελληνο-ουγγρικό τοίχο

Μάρτιν Σκορσέζε: Συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και ανακοίνωσε ταινία για τον Χριστό (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θάνου, Λονδίνο,thanou, londino