Η «Μαύρη Δευτέρα» φέρνει στροφή 180 μοιρών στην Πολωνία-Η κυβέρνηση κάνει πίσω για την άμβλωση (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης της Πολωνίας για το ζήτημα της άμβλώσης έφεραν οι τεράστιες διαδηλώσεις της περασμένης Δευτέρας σε όλη τη χώρα.

Στις διαδηλώσεις αυτές συμμετείχαν εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες, οι οποίες ντυμένες στα μαύρα και έχοντας αρνηθεί να πάνε στις δουλειές τους, διαμαρτυρήθηκαν για τις προθέσεις της δεξιάς κυβέρνησης της χώρας να προωθήσει νόμο που θα απαγόρευε όλες τις αμβλώσεις.

Σήμερα

στην Πολωνία το νομικό πλαίσιο -αποτέλεσμα συμβιβασμού από το 1993- επιτρέπει τις αμβλώσεις, μόνο σε περιπτώσεις κινδύνου ζωής της μητέρας, μη αναστρέψιμης βλάβης του εμβρύου ή εγκυμοσύνης από βιασμό ή αιμομειξία.

Μετά τις τεράστιες διαδηλώσεις, ωστόσο, η κυβέρνηση και τα νομοθετικά σώματα της χώρας ετοιμάζονται να υποχωρήσουν. Ο υπουργός Επιστημών και Ανώτατης Εκπαίδευσης Γιάροσλαβ Γκόβιν δήλωσε ότι οι αντιδράσεις των γυναικών "μας έκαναν να σκεφτούμε και μας δίδαξαν να είμαστε ταπεινοί".

Παράλληλα, εκπρόσωπος της Γερουσίας δήλωσε ότι το σώμα δεν πρόκειται να επεξεργαστεί δικό του νόμο περί αμβλώσεων, πριν δει τι θα πει η Κάτω Βουλή, το πιο ισχυρό από τα δύο νομοθετικά σώματα.

Σημειώνεται ότι και η Ε.Ε. είχε εκφράσει τη δυσφορία της για τα σχέδια της Βαρσοβίας να απαγορεύσει όλες τις αμβλώσεις στη χώρα.

ΠολωνίαΚυβέρνησηΑπαγόρευση ΑμβλώσεωνγυναίκεςδιαμαρτυρίεςδιαδηλώσειςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα