Η «Μαίρη Παναγιωταρά» για την Eurovision

Δεν ειμαι κουλτουριαρα ουτε την παριστανω.Ειμαι,οπως εχω ενημερωσει,μια απλη νοικοκυρα.

Εχω γουστο,αισθητικη,κριτηριο,γνωσεις(για καποια πραγματα),και γενικες και εγκυκλιπεδικες,γιατι διαβαζα και διαβαζω πολυ,ενημερωνομαι,παρακολουθω και παρατηρω.Εξηγουμαι για να μην χρωσταω ρεστα μετα.

Τι ΚΑΡΑΚΙΤΣΑΡΙΟ ειναι αυτη η γιουροβιζιον.Ποση κακογουστια,ποση αγνοια,ποση «ασχημια»,σε εισαγωγικα γιατι σημερα με το πολιτικως

ορθο,η ασχημια και η ομορφια ειναι ζητηματα υποκειμενικα και οχι αντικειμενικα,ομως,ΠΟΣΗ ΑΣΧΗΜΙΑ.Σημερα δε,που τα ζητηματα ειναι λυμενα πια,εχουν προχωρησει οι κοινωνιες,δεν εντυπωσιαζονται απο «εντυπωσιασμους».Το να βαφει ,για παραδειγμα,ενας αντρας τα νυχια του,ειναι καθεστως,σιγα την πρωτοπορεια,οι ροκ-σταρς τα βαφουν απο την δεκαετια του ‘70,δεν παει ομως σε ολους.Φουστα φορανε αντρες αρκετες δεκαετιες τωρα,και καποιοι με πολυ ωραια ποδια ειναι πολυ ωραιοι και σεξυ,ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ,τι να κανουμε.

Αλλο το στεϊτμεντ και αλλο ο αχταρμας.Αλλο η προκληση για την προκληση,και αλλο προκαλω για να φερω ενα καινουργιο ρευμα να δημιουργησω μεσα στον χωρο και στον χρονο.Αυτο χρειαζεται παιδεια(εκει καταληγουν ολα) και γνωση και αισθητικη και ταλεντο,αλλα ολα μαζι.Αλλο η δημιουργια και η αναγκη για αυτην,και αλλο η κατασκευη.Μπαμ κανουν και τα δυο.Αλλο το «εκφραζομαι»,αλλο το βαλε κι’αυτο βαλε και τουτο βαλε και τ’αλλο.Μερικες φορες νιωθω πως καποιοι δεν χρησιμοποιουν καθρεφτες,γιατι αν κοιταχτεις στον καθρεφτη,ξερεις τι βλεπεις,εκει χανεται η οποια υποκειμενικοτητα και ερχεσαι σε επαφη με την αντικειμενικοτητα,την αληθεια,την πραγματικοτητα.(τωρα που το σκεφτομαι,αυτο ισχυει για ολη την κοινωνια,για ολες τις εκφανσεις της,σε ολους τους τομεις,για ολους τους ανθρωπους).

Εχω την εντυπωση πως ολο αυτο με το θεμα των «εξωτερικων εμφανισεων» δεν ειναι ενα τυχαιο γεγονος(εννοειται),γινεται ομως,γιατι η ουσια,που ειναι η «μουσικη»,ειναι τοσο χειροτερη(οχι ολη),που το εμφανισιακο ,της παρουσιασης,λειτουργει ως αντιπερισπασμος,σε αυτον τον τοσο κακο ηχο μουσικα.Δεν χρειαζεται να φερω παραδειγματα,ο καθε εχων σωας τας φρενας και με στοιχειωδη μουσικα ακουσματα(ολες και ολους μας εχει νανουρισει η μαννα μας),και σε οσους το ακουστικο νευρο λειτουργει,μπορει να καταλαβει.Ολα τα τραγουδια(σχεδον)εχουν μεσα και ενα ουρλιαχτο,η λογικη ειναι,να εμφανισει η τραγουδιστρια ο τραγουδιστης το τραγουδιστη,τις φωνητικες του ικανοτητες-δυνατοτητες.Αμ δε.

Δεν ειναι τυχαιο οτι τα τραγουδια του συγκεκριμενου διαγωνισμου αποτελουν ειδος,σιγουρα εχουμε ακουσει την φραση: «Αυτο το τραγουδι ειναι για γιουροβιζιον,ειναι γιουροβιζιονικο».Αυτη η φραση λοιπον τα λεει ολα.Ειναι ΕΙΔΟΣ. «Φτιαχνεται» για αυτον τον λογο.Υπαρχουν βεβαια και φωτεινες εξαιρεσεις,παραδειγμα: ABBA,Logan,Παπαριζου.και καποια τραγουδια που εκαναν καριερα απο μονα τους ασχετα απο την δημοφιλια του καλλιτεχνη.Παντως,νομιζω,καθε περσι και καλυτερα.

Καλη επιτυχια ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

1. Πως λυσανε ολοι αυτοι απο κατω που βρισκονται μεσα στον χωρο της εκδηλωςης.Ποσο στερημενοι δειχνουν;Τι πινουν και δεν μας το λενε;

2. Το θεμα της βαθμολογιας δεν ειναι για γελια;που ψηφιζουν ακομα και με πολιτικα κριτηρια.

3. Ποσοι εχουν κανει καριερα πηγαινοντας στην γιουροβιζιον,αν δεν ειχαν κανει απο πριν;

4. Γιατι σχεδον ολοι,τραγουδιστριες,τραγουδιστες,χορευτριες,χορευτες,μπακ βοκαλιστς,κυλιουνται στο πατωμα;(Μαλλον επειδη υπαρχει καμερα στο ταβανι).

5. Ειναι παντως ενα καλο διαλειμμα,μεσα σε ολον αυτον τον ζοφο που ζουμε.

6. Ειναι τοσο χαλια φετος τα περισσοτερα τραγουδια,που μας βλεπω στην δεκαδα.

7. Η Μαρινα Σατι,ειναι μια εξαιρετικη τραγουδιστρια και καλλιτεχνης.ΓΕΓΟΝΟΣ.

8. Η Ελληνικη παρουσιαση: ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ

Αλλο παω για δουλεια αλλο παω για διακοπες.Διαβαστε και λιγο,μια ωριτσα θα σας παρει.Μετα καντε βολτες.Η ΕΡΤ τοχει παραχ@€σ$? λιγο ,η εμενα μου φαινεται;

Διαβάστε επίσης:

Από τις ευχές στα «καθρεφτάκια» για εκλογείς

Η Ελλάδα που γερνάει 

Για τις αξίες με την αξία μας!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαίρη Παναγιωταρά, Eurovision,mairi panagiotara, Eurovision