Η κυβέρνηση σε καμπή, ο Κασσελάκης στο στόχαστρο των σκληρών του ΣΥΡΙΖΑ και μία απορία… τηλεοπτική

Καλημέρα και βοήθειά μας…

Η σκέψη μας είναι στους πληγέντες της Θεσσαλίας και με την ευχή να μην επιβεβαιωθούν κάποιες εφιαλτικές προβλέψεις για τα θύματα της κακοκαιρίας, που χτύπησε την Καρδίτσα.

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που δοκιμάζονται, ενώ στην κυβέρνηση πέφτει το βάρος να καταρτίσει ένα τεράστιο πρόγραμμα στήριξης των περιοχών αυτών την επόμενη μέρα.

Ο Μητσοτάκης ορθώς ανέβαλε την επίσκεψή του στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο και παρακολουθεί όσο πιο στενά

γίνεται την κατάσταση.

Μάλλον έχει καταλάβει ότι εάν δεν το κάνει ο ίδιος, δύσκολα θα υπάρξει αποτελεσματική κυβερνητική δράση και διαχείριση των τρομακτικών δεδομένων που επικρατούν στην περιοχή.

Και ίσως ο πρωθυπουργός να χρειαστεί να πάρει γρήγορα δύσκολες (αλλά μάλλον αναγκαίες και επιβεβλημένες από τα πράγματα) αποφάσεις για το υπουργικό του συμβούλιο.

Πρόσεξα για παράδειγμα ότι προσερχόμενος το πρωί της Πέμπτης στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας, σχεδόν δεν αντάλλαξε βλέμμα με τον Βασίλη Κικίλια. Αυτό δεν σημαίνει μετά βεβαιότητας κάτι συγκεκριμένο ή κάτι θεαματικό, αλλά ας το κρατήσουμε.

Όπως να κρατήσουμε και τη φημολογία μπορεί σύντομα να έχουμε «διορθωτικές» κινήσεις σε διάφορα επίπεδα – όχι κατ’ ανάγκην ανασχηματισμό όπως κυκλοφορούν κάποιοι.

Σε ανύποπτο χρόνο πάντως σας είχα ενημερώσει ότι ο Μητσοτάκης δεν θα έχει την ίδια τακτική με την πρώτη τετραετία, που δεν έκανε εύκολα αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Είπα και ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω…

Χτυπήματα

Μία σπερμολογία που ξεκίνησε από τα εσωτερικά δώματα του ΣΥΡΙΖΑ παραλίγο να μου κάνει εντύπωση στην αρχή. Αλλά… «συνήλθα» γρήγορα και κατάλαβε ότι ήταν αναμενόμενη. Ποια σπερμολογία; Ότι ο Κασσελάκης ήταν εναντίον της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν προγραμματισμένες γι’ αυτή την Κυριακή. Στο μεταξύ πρόσεξα ότι μόνο ο Παππάς και ο Τζουμάκας είχαν ζητήσει επισήμως την αναβολή της διαδικασίας. Οι άλλες τρεις (Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος και Κασσελάκης) παρέπεμπαν στις όποιες αποφάσεις πάρει το κόμμα.

Αλλά κάποιοι ήθελαν να κολλήσουν σώνει και καλά το στίγμα της «αναισθησίας» στον Κασσελάκη, εμφανίζοντάς τον να θέλει σώνει και καλά να γίνουν οι εκλογές, ενώ η Θεσσαλία (και η χώρα) ζει μία τραγωδία.

Εξ όσων γνωρίζω – και γνωρίζω με ακρίβεια – ο Κασσελάκης δεν έθεσε θέμα τήρησης του αρχικού προγράμματος. Άλλωστε ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα να γίνουν οι εκλογές αργότερα, καθώς κερδίζει χρόνο να οργανωθεί καλύτερα – υστερεί στην οργάνωση θαρρώ.

Αλλά μία απορία την έχω: είναι αυτό επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης για ένα κόμμα της Αριστεράς;

Αλλαγές

Και μία σημείωση που ξέρω ότι θα σας εξιτάρει…

Πρέπει να σας πω ότι δεν διέλαθε της προσοχής μου το γεγονός ότι κάποια κανάλια, που διαχρονικά και σταθερά ήταν πολύ κοντά στην κυβέρνηση, εδώ και μέρες, αρκετά πριν την τραγωδία στον Πειραιά και το εξελισσόμενο δράμα στη Θεσσαλία, έχουν βάλει στο επίκεντρο της κριτικής τους, υπουργούς και κυβερνητικές επιλογές.

Προσπάθησα να ψάξω, αλλά ο ορυμαγδός των γεγονότων δεν μου έδωσε πολύ χρόνο για να διαπιστώσω αν ισχύει αυτό που λένε κάποιοι. Ότι ορισμένα κανάλια δεν έχουν κανένα… άγχος να στηρίξουν την κυβέρνηση, με τις τόσες αλλαγές που γίνονται στο (επιχειρηματικό) πεδίο του Τύπου…

Διαβάστε επίσης:

Υπ’ ατμόν ο αρχηγός του Λιμενικού – Ο ρυθμιστής Παππάς και οι χαλαροί ρυθμοί στη Χαριλάου

Ο Πατέλης μετρά αντιδράσεις γαλάζιων βουλευτών για τους γάμους ομοφύλων – Η Πάτρα θέλει Κασσελάκη

Πιο κοντά Ανδρουλάκης και Νίκος Παπανδρέου – O Κασσελάκης αποκαλύπτει με ποιους θα συνεργαζόταν και τι θα κάνει αν χάσει

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης, ΣΥΡΙΖΑ,kasselakis, syriza