Η κάλπη είχε «μήνυμα» και για τα κανάλια

Το τηλεοπτικό μοντέλο το οποίο μέχρι κάποια στιγμή καθήλωνε κόσμο και ντουνιά για να μάθει την έκβαση των αποτελεσμάτων εκλογικών και αυτοδιοικητικών εκλογών έπειτα και από τις χθεσινοβραδινές εκπομπές χρήζει αναθεώρησης.

Πολυπληθή πάνελ. Πολλοί δημοσιογράφοι σε καθένα από αυτά- μια χούφτα άνθρωποι ανα κανάλι, αν και υπάρχουν περισσότεροι (ανα κανάλι) πέραν εκείνων για ανάλυση και σχόλιο. Δεν υπήρχε ένας έστω δημοσιογράφος από κάποιο ΜΜΕ ο οποίος καλύπτει ρεπορτάζ  Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Πολλοί πολιτικοί, σχεδόν οι ίδιοι από τηλεοπτικό

τραπέζι σε τηλεοπτικό τραπέζι.  Πολλές φωνές παρα τις προσπάθειες αυτοσυγκράτησης. Πολύς θόρυβος. Πολυφωνία. Σωστά. Αλλά η χθεσινή τηλεοπτική εικόνα δεν ήταν ακριβώς ο αυτό που αντιλαμβανόμαστε όλοι ως πολυφωνία.   

Στο ζάπινγκ παρατηρήθηκε ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί τη μία στιγμή συμμετείχαν σε συζήτηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ενός καναλιού και λίγο αργότερα ήταν σε συζήτηση άλλου τηλεοπτικού σταθμού. Σαν μια αόρατη διακομματική επιτροπή να είχε βγάλει μια- βραχεία- λίστα πολιτικών από τα κόμματα για να επιλέξουν. Πρόβλημα. Και οι ευθύνες είναι κάπου στη μέση.

Αυτή η ομογενοποίηση και αυτή η αντίληψη περι πολυφωνίας υπονομεύει τη προσπάθεια καθενός καναλιού. Το πιο απλό. Αυξάνεται, με αυτό το μοντέλο, η κινητικότητα του τηλεοπτικού κοινού και κατά συνέπεια εντείνεται ο κατακερματισμός της τηλεθέασης.

Δυσκολεύονται οι τηλεθεατές. Δοκιμάζονται τα όρια ανοχής και υπομονής. Εντείνεται το αίσθημα της απογοήτευσης και της απόρριψης. Η αντίληψη για «μια απ’ τα ίδια», μοιάζει να επικράτησε και χθες. Αν και σε αυτές τις εκλογές πρώτη δύναμη ήταν η αποχή αυτή η στάση αντικατοπτρίζεται και στις προτάσεις των καναλιών για το αποτέλεσμα της κάλπης.

Ίσως δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη  αν, αργότερα μέσα στην ημέρα, σήμερα,  μάθουμε ότι  από την χθεσινή εκλογική βραδιά  οι περισσότεροι τηλεθεατές προτίμησαν την αθάνατη ελληνική ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» που μετέδωσε του Star ή και κάποια άλλη πρόταση που δεν είχε σχέση με τις χθεσινές τηλεοπτικές προσπάθειες για την κάλυψη της εκλογικής διαδικασίας.

Διαβάστε επίσης:

Κοινωνία Ώρα Mega: Απούσα η Ανθή Βούλγαρη – «Δυστυχώς σήμερα με άφησε μόνο μου» (video)

My Style Rocks: Χαμός σήμερα στο ριάλιτι μόδας – Γιατί «αποχωρούν» οι κριτές (Video)

ΣΚΑΪ: Σε απόγνωση η Κοσιώνη – «Μην το κάνετε αυτό» (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Η κάλπη είχε «μήνυμα» και για τα κανάλια,