Η φιέστα «εξουσίας» του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Η μεγάλη διαδήλωση υπέρ της δημοκρατίας που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη προσέλκησε εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους πολίτες από όλλους τους πολιτικούς χώρους οι οποίοι θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να διαληλώσουν υπέρ της δημοκρατίας και κατά της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος στην χώρας στις 15 Ιουλίου.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στην πλατεία του Γενίκαπι παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική εξουσία της χώρας, τόσο από το κυβερνόν κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης όσο και από

τα δυο αντιπολιτευόμενα κόμματα, αυτά του Λαικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και του Κόμματος Εθνικής Δράσης. Μοναδικοί απόντες από τη διαδήλωση υπέρ της δημοκρατίας στην Τουρκία ήταν εκπρόσωποι από το κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών και αυτό γιατί ο Πρόεδρος Ερντογάν δεν απεύθυνε πρόσκληση στην πολιτική ηγεσία του κόμματος να βρεθούν στην διαδήλωση.

Στην διαδήλωση παραβρέθηκε και ο Τουρκος ΑΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ ώστε να εκφρασει την υποστήριξή του προς την δημοκρατία στη χώρα και τον Τούρκο Πρόεδρο.

Στην διαδήλωση ο Ερντογάν, για ακόμα μια φορά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής στη χώρα εφόσον το ζητήσουν οι πολίτες, ενώ καταφέρθηκε και κατά της Γερμανίας λόγω της απαγόρευσης να απευθύνει μήνυμα σε συγκεντρωμένο πλήθος στην Κολωνία.

Τουρκίαπραξικόπημα ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνδιαδήλωσηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα