Η εντυπωσιακή «απογείωση» του Στέφανου Τσιτσιπά

ΑΘΛΗΤΙΚA

«Απογείωση» για τον Στέφανο Τσιτσιπά, καθώς μέσα σε τρεις εβδομάδες «εκτοξεύθηκε» 106 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη! Από σήμερα ο 18χρονος Έλληνας τενίστας βρίσκεται στο 205 από το 241, που ήταν την περασμένη εβδομάδα και από το 313 που ήταν στην αρχή του μήνα! Γεγονός εντυπωσιακό, αλλά και αναμενόμενο, αφού αυτές τις τρεις εβδομάδες στα τρία τουρνουά Challenger που αγωνίστηκε (Πορτογαλία, Μαρόκο, Καζαμπλάνκα), έφτασε και στα τρία στον τελικό και το ένα το κέρδισε μάλιστα (Μαρόκο). Είναι ενδεικτικό πως έδωσε 15 αγώνες και έχασε μόνο δύο (τους δύο τελικούς).

Φυσικά είναι

η κορυφαία θέση που παίρνει στην καριέρα του και είναι ο νεότερος τενίστας από τους 240 της παγκόσμιας κατάταξης. Παράλληλα διατηρεί το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης στους juniors! Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι πως ο Τσιτσιπάς μέσα σε 11 μήνες έχει ανέβει 478 θέσεις, αφού στο τέλος της περασμένης χρονιάς βρισκόταν στο Νο 683!

«Απίστευτο συναίσθημα το να κερδίζεις πάνω από 100 θέσεις σε μόλις δύο εβδομάδες και να βελτιώνεται η καριέρα μου για ακόμη μια φορά, φτάνοντας στο 205 της ATP World Tour singles κατάταξης. Επόμενος στόχος είναι να ξεπεράσουμε το 200. Ας προχωρήσουμε!», έγραψε στα αγγλικά στο προσωπικό λογαριασμό του στο facebook.

τένιςΕλλάδαΣτέφανος ΤσιτσιπάςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα