Η διαγραφή χρέους είναι η μόνη λύση…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλο και πιο πολύ φουντώνουν οι φωνές για διαγραφή χρέους ιδιαίτερα όσο πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας…Τελευταία πρόταση ήταν αυτή του αμερικανού καθηγητή Οικονομίας και Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Μπάρι Άιχενγκριν, ο οποίος επισήμανε ότι θα πρέπει να διαγράφει αυτόματα ποσό του ελληνικού χρέους, εάν η Ελλάδα υλοποιήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια ώρα ευχάριστη έκπληξη μας έκανε και το Εθνικό Ινστιτούτο Οικονομικών και Κοινωνικών Μελετών (NIESR), όπου το μεγαλύτερο think

tank της Αγγλίας, σημειώνει σε πρόσφατη μελέτη του ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί διαγραφή χρέους περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσει να ελπίσει ότι θα καταφέρει να ξεφύγει από τη σοβαρή ύφεση στην οποία έχει περιπέσει.
Στο ίδιο μήκος κύματος όπως όλοι γνωρίζουμε έχουν κινηθεί και μεγάλοι οικονομολόγοι νομπελίστες οι οποίοι τάσσονται και αυτοί υπέρ της διαγραφής όπως ο Πολ Κρούγκμαν , ο Τζόζεφ Στίγκλιτς και πολλοί άλλοι.

Έχουν απόλυτο δίκιο αφού για να μπορέσει να επιβιώσει η Ελλάδα στο Ευρώ και να ανακτήσει την χαμένη πιστοληπτική πρέπει να ακολουθήσει τον συγκεκριμένο δρόμο … Ήδη το ΔΝΤ κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, μετά και την παραδοχή του ότι είχε προβεί σε λανθασμένη διάγνωση. Εκείνος που συνεχίζει όμως να τα στυλώνει είναι ο Σόιμπλε !!!

Πρέπει όμως επιτέλους να παραδεχτεί ότι η συνταγή του δεν έχει κανένα αποτέλεσμα και όσο απαιτεί δομικές μεταρρυθμίσεις με κέντρο βάρους τις μειώσεις μισθών και των συντάξεων, καθώς επίσης τις αυξήσεις των φόρων, τόσο πιο πολύ φαίνεται με την κοινή λογική, ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να καταστρέψει τούτη εδώ την χώρα…

χρέοςΚυβέρνησηδανειστέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα