Η χειμερινή θεατρική περίοδος ξεκινάει τον Οκτώβριο

Ύστερα από ένα πληθωρικό καλοκαίρι ξεκινάει, τέλη Σεπτεμβρίου, η εξίσου πληθωρική θεατρική περίοδος 2022-23.

Ήδη από τις 28 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα μας παρουσιάσει μια καινούργια παραγωγή του Ρομέο Καστελούτσι με τίτλο «Bros, όπως Αδερφοί».

Ο σημαντικός Ιταλός εικονοκλάστης σκηνοθέτης στήνει στη Στέγη μια παράδοξη τελετουργία για τον νόμο και την τάξη. Μια παράσταση γεμάτη από ποιητικές εικόνες γεμάτες συμβολισμούς αλλά και απίστευτη αγριάδα, με πυροβολισμούς και εκκωφαντικούς

θορύβους που μας κόβουν την ανάσα. Έχοντας στο επίκεντρο το παγκόσμιο φαινόμενο της αστυνομικής βίας συνομιλεί με βαθιά οντολογικά και υπαρξιακά ζητήματα.

Οι παραστάσεις τον Οκτώβριο

– Το Από Μηχανής θέατρο ξεκινά στις 30.9 με το «Σλουθ» του Άντονι Σάφερ, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Ακολουθεί στις 2.10 το «Όπου κι αν πας να μη χαθείς» του Νίκου Σκορίνη, σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μυλωνά, και στις 3.10 το έργο του Σαίξπηρ «Μακμπέθ», πάλι σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά.

– Από τις 3 Οκτωβρίου θα παίζεται τα Δευτερότριτα η παράσταση «Ανθρώπινη ζωή» του Ζαν Κοκτώ, στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη.

– Ο θίασος Μοντέρνοι Καιροί θα παρουσιάσει το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου το σύγχρονο ρουμανικό έργο των Μιχαέλα Μιχαΐλοβα και Ράντου Απόστολ «Τα όρια», σε σκηνοθεσία Κώστα Νταλιάνη και με την Εβίτα Παπασπύρου, η οποία θα ερμηνεύσει μια σειρά από διαφορετικά πρόσωπα, με διαφορετικές απόψεις γύρω από την Παιδεία.

– Στις 13 Οκτωβρίου ο Βασίλης Παπαβασιλείου θα σκηνοθετήσει το ξεχωριστό έργο «Μεγάλη Μαγεία» του Εντουάρντο ντε Φίλιππο.

– Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα 113 χρόνια από τη γέννηση της Διδώς Σωτηρίου, τα «Ματωμένα χώματα» της Διδώς Σωτηρίου επιστρέφουν στις 5 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

– Από τις 6 Οκτωβρίου θα παίζεται στο θέατρο Αλίκη η παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου – Μιχάλη Ρέππα «Μπαμπάδες με ρούμι».

– Ο «Καλιγούλας» ανεβαίνει στις 13 Οκτωβρίου στο θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. Πρόκειται για μια παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο έργο του Αλμπέρ Καμύ, για μια «κωμική περφόρμανς που αποδομεί σαρκαστικά την εξουσία, τη θρησκεία, τον ερωτισμό, την τέχνη».

– Στις 13 Οκτωβρίου αρχίζει τις παραστάσεις του στο θέατρο Πειραιώς 131 «Ο Μπακαλόγατος ή της κακομοίρας» των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου και Ντίνου Κατσουρίδη. Σκηνοθεσία – διασκευή Γιώργος Βάλαρης.

– Το καινούριο έργο του Ανδρέα Στάικου «Ερμιόνη» δίνει την πρεμιέρα του στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 17 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία του συγγραφέα.

– Στα τέλη Οκτωβρίου θα δούμε το εξαιρετικό έργο του Άρθουρ Μίλερ «Ψηλά από τη γέφυρα» στο θέατρο Βεάκη και σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους επωμίζονται ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και η Ιωάννα Παππά.

Και έπεται συνέχεια….

Διαβάστε επίσης:

Στον αστερισμό των ζώων

79ο Φεστιβάλ της Βενετίας: Το Χρυσό Λιοντάρι στο αμερικανικό ντοκιμαντέρ «All the Beauty and the Bloodshed»

Τα βιβλία ταξιδεύουν στο Ιόνιο!

Keywords
Τυχαία Θέματα