Η αξιολόγηση στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τα χρονικά περιθώρια για το κλείσιμο της αξιολόγησης να στενεύουν ασφυκτικά και τους δανειστές να πιέζουν για την προληπτική νομοθέτηση μέτρων που θα εφαρμοστούν μετά το 2018, τη σκυτάλη από τις κυβερνητικές συσκέψεις παίρνει σήμερα το κόμμα καθώς πραγματοποιείται διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία θ' ανοίξει με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης που είχε στις

Βρυξέλλες το οικονομικό επιτελείο (Τσακαλώτος, Χουλιαράκης) με τους εκπροσώπους των θεσμών υπό τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται πως θα επιχειρήσει με τη σημερινή εισήγησή του τόσο να καθησυχάσει το εσωτερικό του κόμματος και ειδικά την πτέρυγα των "53" που αγωνιά για τις πιθανές κυβερνητικές υποχωρήσεις όσο κια να αναδιατυπώσει τις "κόκκινες γραμμές" σε αυτή τη φάση της διαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζεται πως η ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετέδιδε κλίμα αισιοδοξίας σύμφωνα με το οποίο τα εμπλεκόμενα μέρη είναι κοντά στην εξεύρεση κοινού ΄τοπου για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Πάντως αργότερα κυβερνητικές πηγές στην Αθήνα χαμήλωναν τις προσδοκίες σημειώνοντας πως: "Στη σημερινή συνάντηση υπήρξε προσπάθεια εξεύρεσης κοινού τόπου ανάμεσα στους θεσμούς και στην ελληνική κυβέρνηση. Έγινε πρόοδος, ωστόσο όσο παραμένουν παράλογες απαιτήσεις από πλευράς ΔΝΤ δυσκολεύονται οι προϋποθέσεις για συνέχεια της διαπραγμάτευσης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων".

Αλέξης ΤσίπραςαξιολόγησηΚεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα