Η ατζέντα της εβδομάδας

"Π" ARTΘΕΜΑΈντυπη Έκδοση

Το Ποντίκι Art προτείνει τα πιο ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα μέχρι τις 21/6.

Παρασκευή 16.6

ΜΟΥΣΙΚΗ. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Γιώρ­γος Θεοφάνους σε μια σπάνια συνύπαρξη υψη­λής καλλιτεχνικής αξίας, αφήνονται στο πιάνο τους και με τη συνοδεία μιας ομάδας νέων καλλι­τεχνών μας προσφέρουν ένα μοναδικό μουσικό «ταξίδι» με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.

Info: Βεάκειο Θέατρο, Λόφος Προφήτη Ηλία, ώρα έ­ναρξης: 21:00, τιμή: 15

ευρώ, τηλ.: 210 4194520

Σάββατο 17.6

ΕΚΘΕΣΗ. Η ατομική έκθεση του Στέργιου Στάμου με τίτλο «Γεωγραφίες» φιλοξενείται στην γκαλερί Σκουφά περιλαμβάνοντας πολυεπίπεδες εγκαταστάσεις και έργα που πραγματεύο­νται την πολυτάραχη πορεία των προσφύγων από τη στιγμή της εγκατάλειψης της πατρίδας τους έως την άφιξη στον τελικό προορισμό τους. Αποτελώντας συνέχεια της προηγούμε­νης δουλειάς «Μεταναστεύσεις» του καλλιτέ­χνη, η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφικό υ­λικό, κείμενα, μακέτες, ζωγραφικά έργα που διακρίνονται τόσο για τη λιτότητα όσο και για την έντασή τους.

Info: Skoufa Gallery, Σκουφά 4, ώρα έναρξης: 22:00, τηλ.: 210 3643025, είσο­δος ελεύθερη

Κυριακή 18.6

ΧΟΡΟΣ. Μια καλοκαιρινή γιορτή με μια συ­νύπαρξη μουσικών, χορευτών, τραγουδιστών, αλλά και του κοινού θα πραγματοποιηθεί στις αυλές Hola Flamenco Festival, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Flamenco. Περισσότεροι από 30 καλλιτέχνες flamenco από την Ελλάδα, ο Ανδαλουσιανός τραγουδιστής από το Jerez, Juan Granados, καθώς και μουσικοί από άλλα είδη, συναντιούνται σε τέσσερις αυλές του Κεραμεικού, προσφέροντάς μας μια βραδιά γεμάτη μουσική, χορό και διασκέδαση.

Info: Soiree de Votanique, Καστοριάς 37, ώρα έναρξης: 19:00, τηλ.: 210 3471401

Δευτέρα 19.6

ΘΕΑΤΡΟ. «Απόγονοι του Οιδίποδα». Με αφορμή τα κείμενα των τριών σπουδαίων τραγικών ποιη­τών που αναφέρονται στον οιδιπόδειο μύθο, η πα­ράσταση πραγματεύεται τον τρόπο με τον οποίο οι απόγονοι του Οιδίποδα, η Αντιγόνη και η Ισμήνη, ο Ετεροκλής και ο Πολυνείκης, δρουν ή αντιδρούν, διατηρώντας το αξιακό σύστημα του παρελθόντος και αποφεύγοντας να δημιουργήσουν το δικό τους. Η κατάρα της γενιάς και η ατομική ευθύνη, το μία­σμα και ο εξαγνισμός, ένας αλληλοσπαραγμός, μια ταφή. Πώς θα μπορούσε να μεταφραστεί αυτό σε μια νέα πραγματικότητα; Πώς τα παιδιά αντιδρούν σε όσα «κληρονομούν» από τους γονείς τους; Υπάρ­χει, άραγε, άλλη επιλογή από την άστατη ενέργεια και την παθητικότητα;

Info: Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν, ώρα έναρξης: 22:00, τιμή: από 5 ευρώ, τηλ.: 210 5138067

Τρίτη 20.6

ΜΟΥΣΙΚΗ. Ο Σύλλογος Φίλων ΑμεΑ σε Υποστηριζόμενη Διαβίωση «Αγάπη & Φροντίδα», υπο­στηρίζοντας για ακόμη μια φορά τους σκοπούς του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι», διοργανώνει υπό την αιγίδα του Δήμου Παπάγου - Χολαργού μια συναυλία με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιο. Στη συναυλία συμμετέχει η σολίστ του πιάνου Μιμή Ρουφογάλη, ενώ τρα­γουδούν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Παναγιώ­της Ραφαηλίδης και Μαίρη Στεφανακίδη.

Info: Κηποθέατρο Παπάγου, Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς, ώρα έναρξης: 21:00, τιμή: από 12 ευρώ, τηλ.: 210 6520412

Τετάρτη 21.6

ΘΕΑΤΡΟ. Το σατιρικό θεατρικό μονόπρακτο «Ο Επικήδειος» του Ιάκωβου Καμπανέλη παρουσιά­ζεται στο Θέατρο Βράχων σε ελεύθερη απόδοση της Κατερίνας Καμπανέλλη. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του θεατρικού δασκάλου Ιάκωβου Καμπανέλλη, με αφορμή τη συμπλήρω­ση έξι ετών από τον θάνατό του. Η παράσταση, με μια σατιρική και άκρως χιουμοριστική διάθεση, παρουσιάζει την ανθρώπινη ματαιοδοξία σε όλο της το μεγαλείο καταφέρνοντας να της προσδώσει έναν μυστηριακό και ιδιαίτερα κωμικό χαρακτήρα.

Info: Θέατρο Βράχων, οδός Ταταούλων, ώρα έναρξης: 21:00, τιμή: από 10 ευρώ, τηλ.: 210 7609340, 210 7609350

ατζένταθέατρομουσικήπαραστάσειςεκδηλώσειςIssue: 1973Issue date: 15-6-2017Has video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα