Η Αστυνομία συνέλαβε δύο …φουρκέτες

ΕΛΛAΔΑ

Μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων κατηγορούνται πως παγίδευαν δύο γυναίκες από τη Ρουμανία, οι οποίες συνελήφθησαν από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι δύο συλληφθείσες από τον περασμένο Μάρτιο παγίδευαν ΑΤΜ Τραπεζών παραβιάζοντας τη θύρα εξόδου των χαρτονομισμάτων.

Η μέθοδος «φουρκέτα»

Οι δύο γυναίκες προσέγγιζαν ΑΤΜ και αφού παραβίαζαν τη θύρα

εξόδου των χαρτονομισμάτων με ψαλίδι, τοποθετούσαν εσωτερικά μηχανισμό παγίδευσης χρημάτων. Ο μηχανισμός αποτελείτο από έλασμα, στις άκρες του οποίου υπήρχαν άγκιστρα, τα οποία εγκλώβιζαν τα χαρτονομίσματα πριν την έξοδό τους.

Οι πελάτες-θύματα, στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν ανάληψη μετρητών από το παγιδευμένο ΑΤΜ, ολοκλήρωναν τη διαδικασία της συναλλαγής, χωρίς ωστόσο να παραλάβουν τα χαρτονομίσματα που εγκλωβίζονταν στον αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Όταν αποχωρούσαν, οι συλληφθείσες προσέγγιζαν εκ νέου το ΑΤΜ, όπου παραβίαζαν με τον ίδιο τρόπο το πορτάκι εξόδου, αποκολλούσαν, με τη χρήση τσιμπίδας, τον μηχανισμό και έπαιρναν τα δεσμευμένα χαρτονομίσματα.

Με τη μέθοδο αυτή κατάφεραν να αποσπάσουν 12.400 ευρώ από 104 παγιδεύσεις ΑΤΜ τεσσάρων Τραπεζών και να προξενήσουν ζημιές ύψους 39.100 ευρώ στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τις παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται.

ΑΤΜΡουμάνεςαστυνομίαμηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτωνφουρκέταHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα