«Η αστυνομία ήταν εκεί όταν σκότωσαν τον Παύλο» - Εν αναμονή αποκαλύψεων για τη δολοφονία Φύσσα

ΕΛΛAΔΑ

Αποκαλύψεις για τη στάση της αστυνομίας το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα αναμένονται στην παρουσίαση της έρευνας του Forensic Architecture, του ιδρύματος που, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας Φύσσα, προχώρησε σε καρέ - καρέ αναπαράσταση των γεγονότων με βάση οπτικοαουστικό υλικό, στοιχεία από τη δικογραφία και μαρτυρίες από τη δίκη.

Σημειώνεται ότι από ένα μικρό απόσπασμα του υλικού που είχε δημοσιευτεί εν όψει της συμπλήρωσης 5 χρόνων από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, προέκυπταν σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με τη στάση της

αστυνομίας το βράδυ της δολοφονίας. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αν και είχαν φτάσει στην περιοχή πέντε λεπτά πριν από το συμβάν, αποφάσισαν να κάνουν τον κύκλο του οικοδομικού τετραγώνου, χωρίς να ενημερώσουν σχετικά το κέντρο επιχειρήσεων της ΔΙΑΣ, ενώ το απέκρυψαν από τις μαρτυρίες τους.

Προσερχόμενη στον χώρο που πραγματοποιείται η παρουσίαση, στον Πειραιά, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε ότι ξεκινάει ένας μεγάλος κύκλος παρουσιάσεων του υλικού που αποδεικνύει ότι η αστυνομία ήταν παρούσα στη δολοφονία του Παύλου. Αναφερόμενη στην πορεία της δίκης σημείωσε ότι «οι δολοφόνοι μπορεί αυτή τη στιγμή να είναι έξω, δε θα είναι όμως για πολύ», ενώ εξέφρασε την απογοήτευση της για τη μικρή κάλυψη των εξελίξεων αναφορικά με τη δικαστική μάχη για καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης από τα ΜΜΕ.

δολοφονίαΠαύλος ΦύσσαςοικογένειαπαρουσίασηυλικόστοιχείααστυνομίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα