Η απλή φόρμουλα 1-2-3-4 για να φτιάξετε την τέλεια σαλάτα

Ένα εξαιρετικά απλό σύστημα 4 βημάτων που εφαρμόζεται πολύ εύκολα με ότι υπάρχει στο ψυγείο ή μπορούμε να βρούμε στην αγορά πολύ εύκολα.

Οι σαλάτες εκτός από εύκολα καλοκαιρινά γεύματα ή διαιτητικές επιλογές είναι εξαιρετικά σωτήριες όταν θέλετε να συμπληρώσετε το μενού σας με κάτι γρήγορο, ελαφρύ και υγιεινό. Για να ξεφύγετε από την ρουτίνα της κλασσικής ανάμεικτης σαλάτας μαρούλι – ντομάτα, να καινοτομήσετε και να πάτε τη γεύση και την ισορροπία των θρεπτικών συστατικών λίγο παραπάνω, αρκεί να ξέρετε να μετράτε μέχρι

το 4. Η φόρμουλα 1-2-3-4 είναι ένα εξαιρετικά απλό σύστημα που προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε εποχή και μας βοηθάει να έχουμε έναν μπούσουλα και να μην περιπλέκουμε τον εαυτό μας όσον αφορά στον προγραμματισμό, το μαγείρεμα ή τα ψώνια. Είναι ένα παιχνίδι με αναλογίες που μπορούμε να εφαρμόσουμε με ένα φλιτζάνι (240-250ml), μια κουταλιά της σούπας (15ml) και ένα κουταλάκι του γλυκού (5ml).

1. Ένα φλιτζάνι με κάτι χορταστικό και θρεπτικό

Ουσιαστικά πρόκειται για θρεπτικά συστατικά υψηλής ποιότητας με αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης, όπως είναι το κοτόπουλο, ο τόνος ή τα αυγά. Μπορεί να είναι ζωικά ή φυτικά ή ανάμειξη και των δύο μέχρι να έχουμε την ίδια αναλογία. Αν η σαλάτα είναι νηστίσιμη ή vegan τότε θα πρέπει να συνδυαστούν προϊόντα που διαθέτουν πρωτεΐνες, όπως τα όσπρια και τα δημητριακά.

2. Δύο κουταλιές της σούπας με κάτι τραγανό

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο και πιο ευχάριστο στην υφή ενός πιάτου από το να προστεθεί ένα τραγανό στοιχείο. Η αντίθεση αυτή δίνει πάντα αξία και νοστιμίζει περισσότερο μια επίπεδη και βαρετή υφή στο στόμα. Οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα κρουτόν, τα τσιπς, το τηγανισμένο μπέικον αλλά και η αλμυρή γκρανόλα είναι μερικές ενδιαφέρουσες επιλογές που συγκεντρώνουν ποικιλία θρεπτικών συστατικών.

3. Τρία διαφορετικά είδη λαχανικών

Αν ποντάρετε σε εποχιακά λαχανικά, αυτή είναι μια ασφαλής επιλογή, διότι συνήθως ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. Το ζήτημα είναι να συνδυαστούν διαφορετικά λαχανικά, ακόμα και φρούτα, σύμφωνα με τα γούστα όλων και να δημιουργηθεί μία ισορροπία μεταξύ τους. Μπορείτε να παίξετε με ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά, φρέσκα ή κονσέρβας, τουρσιά και αφυδατωμένα.

4. Τέσσερα φλιτζάνια φυλλώδη

Μπορείτε να επιλέξετε φυλλώδη λαχανικά (σαλατικά) σε μια μεγάλη ποικιλία που υπάρχει σε μανάβικα και λαϊκές αγορές ή να καταφύγετε στις έτοιμες προς χρήση που υπάρχουν στην αγορά, όταν δεν υπάρχει χρόνος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να συνδυάσετε ρόκα, σπανάκι, μαρούλι άισμπεργκ και ρομάνα, ραντίτσιο, λάχανο, αντίδια, φρέσκο κρεμμυδάκι, παντζαρόφυλλα, βαλεριάνα κτλ, φροντίζοντας να τα προσθέσετε τελευταία. Τα φυλλώδη λαχανικά πρέπει να είναι η βάση, να υπάρχουν σε αφθονία, να χοντροκόβονται με το χέρι, αν είναι δυνατόν και να μην συμπιέζονται και στύβονται υπερβολικά.

Αυτή η φόρμουλα μας προτείνει, τη σάλτσα ή το ντρέσινγκ να το προσθέσουμε στο τέλος, αν επιθυμούμε και σύμφωνα με το προσωπικό μας γούστο. Υπάρχουν σαλάτες που δεν ζητούν τίποτα περισσότερο από λίγο καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή μια απλή βινεγκρέτ, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική επιλογή.

Διαβάστε επίσης:

Σφολιάτες ατομικές, με πατάτα και λουκάνικο

Ζυμαρένιοι κορυδαλλοί, της Σλάβικης παράδοσης

Αξιολάτρευτες μαρέγκες κοτοπουλάκια

Keywords
Τυχαία Θέματα
1-2-3-4,