Η απίστευτη ιστορία του θανατοποινίτη που αθωώθηκε μετά από 23 χρόνια στη φυλακή -Ταινία η ζωή του

ΚΟΣΜΟΣ

Πέρασε 23 χρόνια στη φυλακή, περιμένοντας μόνο την ημερομηνία που θα αποφασιζόταν ότι θα κάτσει στην ηλεκτρική καρέκλα. Ο 55χρονος σήμερα, Νικ Γιάρις, από την Πενσυλβάνια, απαλλάχθηκε τελικά από τις κατηγορίες για βιασμό και φόνο μετά από εξετάσεις dna. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, πέρασε μία πραγματική κόλαση, την οποία θα μεταφέρει στην οθόνη η Netflix.

Από το 1982 μέχρι το 2004 ο Γιάρις ήταν φυλακισμένος για εγκλήματα που δεν είχε διαπράξει, έχοντας καταδικαστεί σε θανατική

ποινή, με συγκρατούμενους κατά συρροή δολοφόνους, ακόμα και κανίβαλους. Κατά τον εγκλεισμό του, έφτασε μέχρι και σε απόπειρα αυτοκτονίας, μην αντέχοντας τους άγριους νόμους της φυλακής, το ξύλο από τους συγκρατούμενους τους και τα βασανιστήρια… Μετά την αθώωση του, ο Νικ Γιάρις αποφάσισε να γράψει τη συγκλονιστική ιστορία του σε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο.

Το 1981, ήταν μόλις 19 χρονών, αλκοολικός και εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες, όταν τον συνελήφθη να οδηγεί ένα κλεμμένο αυτοκίνητο υπό την επήρεια αλκοόλ. Κατά τη διαμάχη του με τον αστυνομικό, εκπυρσοκρότησε το όπλο του αστυνομικού και ο Γιάρις καταδικάστηκε με την κατηγορία της αποπειρας ανθρωποκτονίας.

Ήταν στη φυλακή όταν διάβασε για το φόνο μίας νεαρής μητέρας και σκαρφίστηκε το εξής: να πει στις αρχές ότι είχε πληροφορίες για τη δολοφονία ώστε να παζαρέψει τη συντομότερη αποφυλάκισή του. Το κόλπο του γύρισε μπούμερανγκ, καθώς οι αστυνομικές αρχές δεν άργησαν να τον συνδέσουν με τη δολοφονία. Το δε δικαστήριο, του επέβαλε τη θανατική ποινή για το βιασμό και τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Χρειάστηκε να περάσει 8.057 μέρες πίσω από τα κάγκελα μέχρι να αποδειχθεί ότι ήταν αθώος και να αποφυλακιστεί.

Παρά τις φρικιαστικές εμπειρίες του, αναφέρει στη Mirror ότι, κατά κάποιο τρόπο, η φυλακή τον έσωσε: «Ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη η φυλακή. Ήμουν σε μία συμμορία, με άλλα 26 άτομα όταν ήμουν νέος. Κανείς από τους 26 δε ζει πια».

Ο Νίκ Γιάρις έλαβε αποζημίωση 3 εκατομμυρίων δολαρίων για τη λανθασμένη καταδίκη του.

Νικ Γιάριςθανατική ποινήDNAαυτοβιογραφίαNetflixHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα