Η Nestle παραδέχθηκε πιθανή ύπαρξη καταναγκαστικής εργασίας στην αλυσίδα παραγωγής της

ΚΟΣΜΟΣ

Δυο από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής καφέ στον κόσμο η Nestle και η Jacobs Douwe Egberts παραδέχτηκαν πως οι κόκκοι καφέ που συλλέγονται από τις φυτείες τους στην Βραζιλία ίσως να έχουν καλλιεργηθεί με την χρήση καταναγκαστικής εργασίας. Αυτό συμβαίνει καθώς δεν γνωρίζουν τα ονόματα όλων των φυτειών που τις προμηθεύουν.

Η ανακοίνωση ακολούθησε ύστερα από έρευνα που ξεκίνησε ερευνητικό κέντρο της Δανίας αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας στις εταιρίες αυτές.

«Οι

δύο εταιρίες παραδέχονται πως καφές από φυτείες στις όποιες οι συνθήκες εργασίας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως καταναγκαστική εργασία βάσει των νόμων της Βραζιλίας, ίσως να έχουν καταλήξει στην αλυσίδα τροφοδοσίας των εταιριών » δήλωσε το ερευνητικό κέντρο.

Οι εταιρίες δήλωσαν πως θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις κατηγορίες αυτές και θα διερευνήσουν περαιτέρω το ζήτημα καθότι έχουν πολική μη ανοχής αναφορικά με την καταναγκαστική εργασία, ενώ η Jacobs Douwe Egberts δήλωσε πως έχει ενημερώσει τους προμηθευτές της να μην αγοράζουν καφέ από φυτείες γνωστές για παιδική εργασία ή/και εκμετάλλευσης σκλάβων.

NestleJacobs Douwe Egbertsκαταναγκαστική εργασίαΒραζιλίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα