Η Marina Abramovic κατηγορεί τον Jay Z ότι την χρησιμοποίησε (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

H Marina Abramovic, διάσημη εικαστικός και περφόρμερ από την Σερβία, είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Jay Z. Πριν δύο χρόνια, ο διάσημος ράπερ είχε την ιδέα να γυρίσει στην γκαλερί Pace της Νέας Υόρκης το βίντεοκλιπ του τραγουδιού του «Picasso Baby: A Performance Art Film» όπου ράπαρε τους στίχους του τραγουδιού για έξι

συνεχόμενες ώρες μπροστά σε επισκέπτες και φαν. Στο βίντεοκλιπ συμμετείχε και η Marina Abramovi. Μάλιστα η ίδια η καλλιτέχνης ήταν το «έκθεμα» και κοιταζόταν στα μάτια με τους επισκέπτες.

Ωστόσο, η ιδέα αυτή προερχόταν από καλλιτεχνική εγκατάσταση της Marina Abramovic με τίτλο «The Artist Is Present» (2010) όπου η ίδια η καλλιτέχνης είχε κάτσει για 763 ώρες ακίνητη και σιωπηλή πάνω σε μια καρέκλα στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ).

Όπως αποκαλύπτει τώρα η ίδια στο περιοδικό Spike, ο Jay-Z θα έπαιρνε την ιδέα της με ένα και μόνο όρο: να τη βοηθήσει να δημιουργήσει το «Ινστιτούτο Marina Abramovic». Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ, αφού αυτός αθέτησε την υπόσχεσή του. «Με χρησιμοποίησε, αισθάνομαι πολύ αφελής σε αυτό το είδος του κόσμου και δεν πρόκειται να το ξανακάνω ποτέ» δήλωσε κατηγορηματικά η Abramovic.

Marina AbramovicεναντίονJay ZPicasso BabyHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα