ΓΣΕΕ προς βουλευτές: Μην συμπράξετε στην ουσιαστική ακύρωση του απεργιακού δικαιώματος

ΕΛΛAΔΑ

Το κατοχυρωμένο δικαίωμα εδώ και χρόνια των εργαζομένων στην απεργία κάθε φορά που θίγονται τα δικαιώματα τους και το οποίο τίθεται υπό αμφισβήτηση με το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης υπερασπίζεται σθεναρά σε έκτακτο υπόμνημα της, το οποίο απέστειλε προς τους εκπροσώπους του Ελληνικού κοινοβουλίου, η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος.

Η ΓΣΕΕ αφού

κάνει λόγω περί υπονόμευσης και καταστρατήγησης «παραδοσιακών» Συνταγματικών ελευθεριών, όπως είναι η απεργία, στην ουσία καλεί όλους τους βουλευτές να μην συμπράξουν στην ουσιαστική ακύρωση του απεργιακού δικαιώματος, στο οποίο και προσφεύγουν οι εργαζόμενοι, σε περιόδους μάλιστα που βάλλονται τόσο από τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όσο και από τα όσα θέτει ως προ απαιτούμενα η τρόικα.

Ειδικότερα ζητά από τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου να μην ψηφίσουν τη διάταξη που θα λέει ναι στην υπονόμευση του μοναδικού μέσου αντίδρασης που έχει κάθε εργαζόμενος προκειμένου να αντιστέκεται σε μονομερείς εργοδοτικές ή κυβερνητικές αποφάσεις και δεν είναι άλλο από τις απεργίες.

Στο υπόμνημα της αφού αναλύει τη σημασία της απεργίας, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι οποιαδήποτε καταστρατήγηση της απεργίας θα σήμαινε και ταυτόχρονα την απορρύθμιση του εργασιακού τοπίου.

Ειδικότερα όπως περιγράφει με γλαφυρό τρόπο, σε περιόδους που η απειλή της απόλυσης επικρέμεται ως δαμόκλειο σπάθη πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων, που τρέμουν μη χάσουν τη δουλειά τους, η διάταξη που προβλέπει αυξημένη σε πάνω από 50% απαρτία προκειμένου να προκηρυχτεί μια απεργία δένει τα χέρια των συνδικάτων αφού σε άλλη περίπτωση η απεργία μπορεί να προκηρυχθεί παράνομή.

Ακόμα και ο χρόνος προειδοποίησής των συνδικαλιστικών οργανώσεων προς την εργοδοτική πλευρά, όποτε αυτές αποφασίζουν να προκηρύξουν μια απεργιακή κινητοποίηση, σύμφωνα με την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, δίνει τα περιθώρια στους εργοδότες με προσφυγή τους στη δικαιοσύνη να «μπλοκάρουν» κάθε μορφή διαμαρτυρίας.

Την ίδια ώρα τα αιτήματα των εργαζομένων φαίνεται να περνάνε από «κόσκινο», αφού οποιοδήποτε μπορεί να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να πάει κόντρα σε πολιτικές αποφάσεις καθιστά την απεργία παράνομη.

Με λίγα λόγια η ΓΣΕΕ ζητά από τους βουλευτές να αναλογιστούν το μερίδιο της δικής τους ευθύνης και με την ψήφο τους, να μην συνθηκολογήσουν στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που θέλουν κάθε απεργία να σέρνεται στα δικαστήρια και να κρίνεται στο μέλλον παράνομη.

« Οφείλετε να πράξετε το καθήκον σας και να προασπιστείτε Συνταγματικές και δημοκρατικές ελευθερίες» είναι το μήνυμα

της ΓΣΕΕ, η οποία και θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, ως απάντηση στο πολυνομοσχέδιο.

ΓΣΕΕαπεργίαδικαίωμαπολυνομοσχεδίοΒουλευτέςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα