Γιατί οι Κινέζοι αγοράζουν μανιωδώς αυτοκίνητα - Πουλήθηκαν 2,6 εκατ. οχήματα σε ένα μήνα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, παρέμειναν σε τροχιά ανόδου τον Σεπτέμβριο, με τον ρυθμό αύξησής τους να είναι ο υψηλότερος των τελευταίων τριών και πλέον ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων της χώρας CAAM.

Τον περασμένο μήνα πουλήθηκαν σχεδόν 2,56 εκατ. οχήματα στην κινεζική αγορά, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 26,1%

σε ετήσια βάση.

Τον Αύγουστο οι πωλήσεις είχαν αυξηθεί κατά 24,2%, ενώ το ποσοστό αύξησης του Σεπτεμβρίου είναι το υψηλότερο τα τελευταία τριάμισι χρόνια.

Τον περασμένο μήνα, η παραγωγή οχημάτων στην Κίνα αυξήθηκε κατά 32,8% σε ετήσια βάση στα 2,53 εκατ. αυτοκίνητα. Η δυναμική αυτή καταγράφεται ενώ η κινεζική οικονομία δείχνει περισσότερες ενδείξεις σταθεροποίησης τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg οι πωλήσεις εμφανίζουν μεγάλη άνοδο γιατί στο τέλος του έτους λήγει μία φοροαπαλλαγή που ισχύει για την αγορά των αυτοκινήτων και εάν δεν παραταθεί θα αυξήσει τις τιμές των οχημάτων κατά 10%.

αγορά αυτοκινήτου ΚίναΚίναHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα