Γιατί η κυβέρνηση ρίχνει αλλού τις ευθύνες για την πανδημία

Πολιτική

 

Η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να χρεώσει στον ΣΥΡΙΖΑ τα κρούσματα της πανδημίας –ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτζος χρησιμοποίησε μάλιστα και αριθμούς– δείχνει ξεκάθαρα ότι η κατάσταση στην πανδημία έχει ξεφύγει και το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά σε ποιους θα χρεώσει την αποτυχία. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται στελέχη της αντιπολίτευσης όλων των κομμάτων τα οποία βλέπουν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει την ψυχραιμία της και επιχειρεί να παρουσιάσει μια άλλη πραγματικότητα από αυτήν που ισχύει.

Όπως

επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές η κατάσταση στην πανδημία μπαίνει σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση καθώς πλέον στα νοσοκομεία της Αττικής υπάρχουν διασωληνωμένοι σε απλά δωμάτια δεδομένου ότι οι ΜΕΘ δεν επαρκούν. Θυμίζουν μάλιστα ότι το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί και στην Θεσσαλονίκη όπου η συμπρωτεύουσα θρήνησε τα περισσότερα θύματα αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι το τέλος του 2020 ένας τους πέντε θανάτους ήταν στην Θεσσαλονίκη .

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στην αντιΣΥΡΙΖΑ λογική της αρνείται να ενισχύσει το ΕΣΥ, να κάνει περισσότερες προσλήψεις στην Υγεία, να επιτάξει ιδιωτικές κλινικές, να κάνει δωρεάν τεστ στους εργαζόμενους, να αντιμετωπίσει το θέμα του συνωστισμού στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς, μόνο και μόνο γιατί αυτά αποτελούν προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα εμφανίζεται να παραπαίει σε ότι αφορά το lockdown και το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων. Την Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος προανήγγειλε το άνοιγμα και των δυο, την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 22 του μηνός ενώ χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι δεν είναι της παρούσης η συζήτηση για το άνοιγμα.

Και το ερώτημα που προκύπτει φυσικά είναι αν οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι ενημερωμένοι γι αυτό που φαίνεται ότι γνωρίζει ο κάθε πολίτης της χώρας που παρακολουθεί τους επιστήμονες και λοιμωξιολόγους στις τηλεοπτικές τους συνεντεύξεις. Ότι δηλαδή τα κρούσματα βρίσκονται σε ανοδική πορεία και οι επόμενες εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Και επειδή προφανώς το συμπέρασμα είναι ότι και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει μόνο επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης.

Την ίδια στιγμή τα κόμματα της αντιπολίτευσης ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει σοβαρά την κόπωση των πολιτών που καθημερινά επιδεινώνεται ενώ θεωρούν ότι η προσπάθεια της να καταλογίσει αλλού τις ευθύνες για την πανδημία θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

ΚορωνοϊόςπανδημίαLOCKDOWNHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα