Γιατί η αντιτρομοκρατική εξετάζει συμμετοχή της Ρούπα στη ληστεία της Μαλεσίνας

ΕΛΛAΔΑ

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συμμετέχει στις έρευνες για την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε, χθες το μεσημέρι, στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, με λεία 180 χιλιάδες ευρώ από το ΑΤΜ, τα ταμεία και το χρηματοβιτώτιο της τράπεζας. Εκείνη την ώρα στο υποκατάστημα βρίσκονταν τέσσερις υπάλληλοι κ τρεις πελάτες της τράπεζας,

οι οποίοι πάγωσαν στη θέα των όπλων .

Όπως έγινε γνωστό, από πηγές της Αστυνομίας, η συμμετοχή της Αντιτρομοκρατικής αποφασίστηκε λόγω του τρόπου δράσης των ληστών, που παρουσιάζει ομοιότητες με αντίστοιχες ληστείες όπου συμμετείχαν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων μαζί με ποινικούς, κατά το παρελθόν.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Τετάρτης δύο γυναίκες και ένας άντρας εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας στην επαρχιακή πόλη λ και με την απειλή δύο πιστολιών άρπαξαν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, τα ταμεία και το ΑΤΜ και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο Toyota Starlet κλεμμένο από τα τέλη του περασμένου Μαΐου από το Μαρούσι το οποίο βρέθηκε μια ώρα αργότερα εγκαταλελειμμένο, μεσα σε ελαιοτριβείο στον επαρχιακό δρόμο Λαρυμνας - Κόκκινου Μύλου. Εντύπωση προκάλεσε στους αστυνομικούς ότι το εσωτερικό του μύριζε χλωρίνη, όπως από την αλλη μεριά το γεγονός ότι παρόλο που οι ληστές είχαν τον απαραίτητο χρόνο δεν έκαψαν το αυτοκίνητο , όπως αντίστοιχα είχε κάνει η Ρουπα με το συνεργό της στη ληστεία στο νοσοκομείο Σωτηρία, σε υπαίθριο πάρκινγκ όπου ακριβώς δίπλα

Το αμάξι βρέθηκε τελείως άδειο και χωρίς πινακίδες. Επιπλέον, οι πινακίδες που έφερε το αμάξι κατά τη διάρκεια της ληστείας είναι επίσης κλεμμένες και ανήκουν σε Αλβανό υπήκοο κάτοικο Θεολόγου Φθιώτιδας ο οποίος τις έχει αποσύρει.

Οι γυναίκες και ο άνδρας ήταν μεταμφιεσμένοι με περούκες και από την Αντιτρομοκρατική εξετάζεται αν εμπλέκεται στη ληστεία η καταζητούμενη σύζυγος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα. για αυτή την σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, είναι οι πολλές ομοιότητες με τη ληστεία στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για την οποία έχει αναλάβει την ευθύνη η Πόλα Ρούπα. Συγκεκριμένα, η ατάκα μιας εκ των ληστών πως «τα χρήματα πάνε για απαλλοτρίωση» είναι παρόμοια με μια που έχει πει η Πόλα Ρούπα ενώ η μεταμφίεση των ληστών καθώς και ο χρόνος κατά τον οποίο έμειναν στην τράπεζα, τουλάχιστον ένα τέταρτο, ταιριάζουν με τη ληστεία στο «Σωτηρία».

Σε αυτά όμως αντιβαίνουν τα ίσα είχε αναφέρει στην επιστολή της η ίδια η Ρούπα μετά το επεισόδιο με το ελικόπτερο στις Ερυθρές , όταν είχε πει πως από και πέρα, σε ό,τι ενέργεια συμμετέχει, θα χρησιμοποιεί το όνομα της.

Πόλα ΡούπαΛηστεία Μαλεσίναςαντιτρομοκρατική υπηρεσίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα