Για εμπάθεια κατηγορούν την Κωνσταντοπούλου οι συμβασιούχοι του Καναλιού της Βουλής (Photos – Video)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι συμβασιούχοι του καναλιού της Βουλής, με αφορμή τη χθεσινή απόφαση να αφαιρεθούν από τα γραφεία τα ονόματά τους και να τους απαγορευθεί η είσοδος στο κτήριο που στεγάζει τις υπηρεσίες του καναλιού. Οι 65 συμβασιούχοι, με τη συμπαράσταση του προεδρείου

της ΕΣΗΕΑ και του προέδρου των εργαζομένων της Βουλής, που βρέθηκαν έξω από το κτήριο που στεγάζεται το Κανάλι της Βουλής, ζήτησαν να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Οι 65 συμβασιούχοι, οι οποίοι απασχολούνται και σε υπηρεσίες εκτός καναλιού, επιτέθηκαν στην πρόεδρο της βουλής, καταγγέλλοντας ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε την απόλυσή τους, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία απόφαση που το κίνητρό της είναι η εμπάθεια.

Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, τελικά επετράπη η είσοδος των συμβασιούχων στο κτήριο της καναλιού της Βουλής και η οριστική απόφαση για το μέλλον των εργαζομένων θα δοθεί από την επόμενη βουλή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της υποστήριξε ότι δεν έδωσε εντολή να αφαιρεθούν τα ονόματα των εργαζομένων από τις πόρτες, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν τους αναγνωρίζει ως εργαζόμενους.

Θυμίζουμε ότι χθες σημειώθηκε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ της συντονίστριας του Καναλιού της Βουλής Κατερίνας Κατωτάκη και των συμβασιούχων δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού.

Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής, οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι, προσερχόμενοι το πρωί στον χώρο εργασίας τους στο Κανάλι της Βουλής, διαπίστωσαν ότι είχαν αφαιρεθεί από τις πόρτες των γραφείων τους, οι ταμπέλες με τα ονόματα τους.

Σημειώνεται ότι πριν το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής, η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής ομόφωνα, είχε αποφασίσει να εξετάσει και να λύσει το πρόβλημα που εδώ και μήνες βρισκόταν σε εκκρεμότητα με τη μη ανανέωση των συμβάσεων των δημοσιογράφων, οι οποίοι ωστόσο συνέχιζαν να προσέρχονται και να εργάζονται μέχρι χθες στο Κανάλι.

Όπως κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων, νωρίτερα η κ. Κατωτάκη είχε παράλληλα ζητήσει από μία παραγωγό του Καναλιού να τους αποκλείσει από την ηλεκτρονική πρόσβαση στο σύστημα ειδήσεων του ΚτΒ, κάτι όμως που τελικά δεν έγινε καθώς μόνο από την διαχειρίστρια του συστήματος μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο.

Η ενέργειες αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων που διαμαρτυρήθηκαν έντονα στην κ. Κατωτάκη, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, αντέτεινε ότι αφού έχουν λήξει οι συμβάσεις τους, δεν είναι πλέον εργαζόμενοι στο Κανάλι της Βουλής.

Οι δημοσιογράφοι επικαλέστηκαν την ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής Κανονισμού πριν διαλυθεί η Βουλή, τονίζοντας ότι προέβλεπε την παραμονή όλων των συμβασιούχων στις εργασίες τους μέχρι να αξιολογηθούν οι φάκελοι τους, και σημειώνοντας ότι σε κάθε περίπτωση είναι ένα ανοικτό θέμα που θα αντιμετωπιστεί από τη νέα σύνθεση του Κοινοβουλίου.

Η κ. Κατωτάκη τους δήλωσε ακόμα ότι έχει προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής Γιώργο Θαλάσση, από αύριο να μην επιτρέψει την είσοδο στα γραφεία του Καναλιού, σε κανέναν ανασφάλιστο εργαζόμενο.

Προς στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν, ενώ τόσο η κ. Κατωτάκη όσο και οι δημοσιογράφοι από την πλευρά τους, φώναξαν τον φρούραρχο της Βουλής, ο οποίος τους γνωστοποίησε ότι και ο ίδιος προσωπικά έχει πάρει την ίδια προφορική εντολή από τον γενικό γραμματέα της Βουλής.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι, που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στη Βουλή. ζήτησαν να τους δοθούν εγγράφως όλες αυτές οι αποφάσεις και οι εντολές, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Συμβασιούχοι Βουλήεργαζόμενοι ΒουλήΚωνσταντοπούλουHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα