Γερμανίδα βουλευτής ζητάει να απαγορευθεί στον Ερντογάν η είσοδος στη χώρα

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανίδα βουλευτής ζήτησε να απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν μετά από τις απειλές σε 11 βουλευτές που είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν υπό αστυνομική προστασία.

Η Sevim Dagdelen, από το αριστερό κόμμα είπε σε συνέντευξή της στην Bild ότι ο οποιοσδήποτε στην Τουρκία που ζητάει βία κατά μελών του γερμανικού κοινοβουλίου πρέπει να του απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα. «Αυτή η απαγόρευση συμπεριλαμβάνει και τον πρόεδρο της χώρας» πρόσθεσε.

Η Dagdelen και 10 ακόμη βουλευτές τουρκικής

καταγωγής δέχθηκαν απειλές σε μία σπασμωδική κίνηση στην έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Οι 11 βουλευτές κατηγορήθηκαν από τον Ερντογάν ότι στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις και είπε ότι πρέπει να κάνουν τεστ DNA για να φανεί τι είδους Τούρκοι είναι.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ibrahim Melih Gokcek, στενός συνεργάτης του Ερντογάν, δημοσίευσε ένα tweet με τη φωτογραφία των 11 Γερμανών βουλευτών και έγραψε ότι μαχαίρωσαν πισώπλατα την Τουρκία και τους αποκάλεσε προδότες από τους οποίους πρέπει να αφαιρεθεί η υπηκοότητα.

Τούρκοι ακτιβιστές έχουν χρησιμοποιήσει τα κοινωνικά δίκτυα για να απειλήσουν τους βουλευτές. Το υπουργείο εξωτερικών της χώρας έχει συμβουλεύσει τους βουλευτές να μην ταξιδέψουν στην Τουρκία γιατί δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Πηγή: euobserver.com

ΕρντογάνΤουρκίαΓενοκτονία Αρμενίωνγερμανικό κοινοβούλιοHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα