Γερμανία: Έχουμε αποτρέψει 11 επιθέσεις ισλαμιστών

ΚΟΣΜΟΣ

Οι ακραίοι ισλαμιστές έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, μεταξύ των οποίων και την Γερμανία, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για το Έγκλημα Χόλγκερ Μουνχ και τόνισε ότι δεν υπάρχει «λήξη συναγερμού» για τη χώρα. Αποκάλυψε δε ότι κατά το παρελθόν απετράπησαν έντεκα επιθέσεις.

«Στην Γερμανία η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους. Αξιολογούμε συνεχώς την κατάσταση στη βάση των τρεχουσών πληροφοριών και εξελίξεων και κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μην συμβούν τέτοιες επιθέσεις.

Έτσι

κατά το παρελθόν κατέστη δυνατό να αποτρέψουμε έντεκα επιθέσεις», δήλωσε ο Χ. Μουνχ στην εφημερίδα Die Welt και επισήμανε ότι ειδικά οι επιθέσεις στην Γαλλία δείχνουν ότι ο κίνδυνος διεθνούς τρομοκρατίας είναι υψηλός και μπορεί και η Γερμανία να επηρεαστεί από τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της ΒΚΑ σημειώνει ακόμη ότι ακραίοι ισλαμιστές εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους δυτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. «Υπάρχει μια απειλή που πρέπει κανείς να πάρει στα σοβαρά, αλλά για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για συγκεκριμένα σχέδια επιθέσεων», διευκρίνισε.

ΓερμανίαεπιθέσειςΙσλαμιστέςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα