Γερμανία: Αυξημένη η συμμετοχή στις εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας μέχρι τις 12:00

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Συντηρητικοί της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ελπίζουν ότι θα εκτοπίσουν τους Σοσιαλδημοκράτες στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, που είναι το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, ενώ τα δύο αντιμαχόμενα πολιτικά στρατόπεδα βρίσκονται αντιμέτωπα στην πιο σημαντική εκλογική μάχη, πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Οι

Χριστιανοδημοκράτες (CDU) στοχεύουν στον θυμό που κυριαρχεί μεταξύ των 18 εκατομμυρίων κατοίκων της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, με αφορμή την επιδείνωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, την αύξηση της εγκληματικότητας, την μη αποδοτική λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, αλλά και την σχετικά υψηλή ανεργία, προκειμένου να κερδίσουν κατά την σημερινή εκλογική αναμέτρηση.

Η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν μεγαλύτερη από αυτή στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, καθώς μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι είχε ψηφίσει ποσοστό 34% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι ποσοστού 29% που είχε ψηφίσει μέχρι την ίδια ώρα στις εκλογές του 2012. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 18:00 τοπική ώρα, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις για την πορεία των εκλογών και το αποτέλεσμα, αναμένεται ν' ανακοινωθούν σχεδόν ταυτόχρονα.

Το SPD πλειοψηφεί και κυβερνά την Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το 1945, ενώ ενδεχόμενη απώλεια της τοπικής κυβέρνησης, θα ενισχύσει τους προβληματισμούς για την ρεαλιστική πολιτική δυναμική των Σοσιαλδημοκρατών να νικήσουν τους Συντηρητικούς στις ομοσπονδιακές εκλογές του φθινοπώρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΓερμανίασυμμετοχήΣοσιαλδημοκράτεςΒόρεια Ρηνανία - ΒεστφαλίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα