Γεραπετρίτης: Ανησυχητική η κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα – Η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια στης διεθνούς ναυσιπλοΐας

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, η τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών κ. Μπλίνκεν, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.

Κατά την παρέμβασή του, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στην ανησυχητική κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα, αναδεικνύοντας τη συνεισφορά της Ελλάδας στην προώθηση της ασφάλειας της διεθνούς ναυσιπλοΐας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε, επίσης, τη σημασία της χθεσινής συμφωνίας για τη συνολική

στρατηγική εταιρική σχέση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αιγύπτου, χώρας κλειδί για τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στη Γάζα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης εξέφρασε την υποστήριξη της Ελλάδας στην Κυπριακή πρωτοβουλία για διάνοιξη θαλασσίου διαδρόμου και υπογράμμισε την ανάγκη να ανοίξουν παράλληλα περισσότεροι χερσαίοι ανθρωπιστικοί διάδρομοι για να μπορέσει να διοχετευθεί η αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

Διαβάστε επίσης:

Πηγές Νέας Αριστεράς: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν όλο και περισσότερο – Να δώσει τώρα το πόθεν έσχες του ο κύριος Κασσελακης, όχι τον Ιούνιο

Τέμπη: Σύνδεσμοι φιλάθλων στηρίζουν το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού – Κοινή ανακοίνωση

Σκάνδαλο emails: Απόγνωση στην κυβέρνηση, έρχονται δεκάδες αγωγές αποδήμων – Πίεση για παραίτηση Κεραμέως

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γεραπετρίτης, Ανησυχητική, Ερυθρά Θάλασσα –, Ελλάδα, ΐας,gerapetritis, anisychitiki, erythra thalassa –, ellada, ΐas