Γεννηματά: Οι ευθύνες της Τουρκίας και για την τελευταία αποτυχία είναι δεδομένες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στηρίζουμε για το Κυπριακό την εθνική γραμμή που υπάρχει και έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια, σημείωσε η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή για το Κυπριακό, σημειώνοντας ότι πρέπει «να τελειώσει η απαράδεκτη κατοχή και να υπάρξει δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση, αποδεκτή από τον κυπριακό λαό, με βάση τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι «οι ευθύνες της Τουρκίας και για την τελευταία αποτυχία είναι δεδομένες. Για μια ακόμη φορά τορπίλισε, με τις άκαμπτες θέσεις της την προσπάθεια επίλυσης, που αυτή τη φορά έφθασε τόσο κοντά σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι αδιάλλακτες θέσεις της Τουρκίας μπλόκαραν και εξακολουθούν να μπλοκάρουν, κάθε προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού».

Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά όλο συνομολογούν «ότι πρέπει να υπάρξει υπέρβαση του καθεστώτος εγγυήσεων και απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων. Μόνο η Τουρκία αρνείται να προσαρμοστεί. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωζώνης και του ΟΗΕ παραμένει διχοτομημένη και με παρουσία κατοχικών δυνάμεων.

«Αυτό το καθεστώς είναι απαράδεκτο και για την Ευρώπη και για τον ΟΗΕ και για ολόκληρη την Οικουμένη. Το τελευταίο τείχος στην Ευρώπη πρέπει επιτέλους να πέσει. 43 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή, σίγουρα δεν ξεχνάμε» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

ΚυπριακόΓεννηματάΤουρκίαHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα