Γάζα: Τα κροκοδείλια δάκρυα της Δύσης και ο Νετανιάχου που ανέλαβε το βρώμικο παιχνίδι

Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα στη Δύση για τους επτά ανθρώπους που δολοφονήθηκαν από τους Ισραηλινούς στην Γάζα, επειδή διέπραξαν το σφάλμα να συμμετέχουν στη διανομή φαγητού στους λιμοκτονούντες Παλαιστίνιους, στο πλαίσιο της δράσης της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen.

Είναι κροκοδείλια, γιατί λίγες ώρες πριν από το δολοφονικό χτύπημα του ισραηλινού στρατού εναντίον των ανθρώπων της ανθρωπιστικής οργάνωσης – που εδρεύει στις ΗΠΑ

– ο Τζο Μπάιντεν είχε δώσει το πράσινο φως για να σταλεί στον ισραηλινό στρατό ένα νέο πακέτο βοήθειας, με περισσότερες από 1.800 βόμβες ΜΚ84 των 2.000 λιβρών και 500 βόμβες ΜΚ82 των 500 λιβρών, αξίας αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

The USA approved the sale of 25 F-35 fighter jets and more than 2,000 bombs to Israel. pic.twitter.com/gqdZyjLnYS

Globe Eye News (@GlobeEyeNews) March 30, 2024

Είναι κροκοδείλια, γιατί δεν ήταν ένα «λάθος», από αυτά «που γίνονται σε πολέμους», όπως υποστήριξε η ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά για ένα καλοσχεδιασμένο χτύπημα με στόχο να αποσυρθούν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις από την Γάζα, για να αφεθούν στη μοίρα τους οι Παλαιστίνιοι.

Είναι κροκοδείλια, γιατί ο ισχυρισμός περί «λάθους» είναι τουλάχιστον αστήρικτος. Πως θα μπορούσε να μην έχει εντοπιστεί  η ταυτότητα μίας αυτοκινητοπομπής ανθρωπιστικής οργάνωσης, που έφερε σαφέστατα και ευκρινέστατα διακριτικά από τον ισραηλινό στρατό που διαθέτει τον τελειότερο πολεμικό εξοπλισμό;

Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα, γιατί τα μέλη της ανθρωπιστικής οργάνωσης World Central Kitchen κινούνταν στη Γάζα έχοντας εκ των προτέρων ειδοποιήσει τον ισραηλινό στρατό για κάθε ενέργειά τους. Άρα οι Ισραηλινοί γνώριζαν πολύ καλά ποιους χτυπούσαν.

Josh Paul demonstrates the consistent pattern of Israel's killing of humanitarian aid workers during its Gaza war, while the U.S. continues to authorize 1000s of bombs weekly to facilitate killing of Palestinians.

Via @PulseofPal pic.twitter.com/9GQvYiYVXL

— Abier (@abierkhatib) April 3, 2024

Ο στόχος των Ισραηλινών δεν ήταν μόνο η συγκεκριμένη ανθρωπιστική οργάνωση, αλλά οποιοσδήποτε έχει διαφορετική προσέγγιση από τη δική τους. Όποιος διαφωνεί με την πολιτική τους.

Μέχρι πότε η Δύση θα στηρίζει τέτοιες δολοφονίες;

Η πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή εναντίον των μελών της ανθρωπιστικής οργάνωσης «διέλυσε οποιαδήποτε εκτίμηση ότι η Δύση θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει εσαεί το Ισραήλ σε αυτόν τον πόλεμο», σχολιάζει ο Μαρκ Άλμοντ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών Κρίσεων, στην Οξφόρδη, σε άρθρο του στη Daily Mail.

 Ο Μαρκ Άλμοντ χαρακτηρίζει «σφαγή» την επίθεση των ισραηλινών drones, «ανεπαρκή» την δικαιολογία του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένζαμιν Νετανιάχου ότι «τέτοια πράγματα γίνονται στον πόλεμο», και σημειώνει ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάτι χειρότερο από  «την αναίτια σφαγή νέων ανθρώπων που είχαν καλές προθέσεις και προσπαθούσαν να βοηθήσουν ανήμπορους ανθρώπους στο πιο επικίνδυνο μέρος της Γης».

The world turns on Israel after World Central Kitchen slaughter: International fury grows with Biden saying he is 'outraged and heartbroken' as IDF is accused of war crimes and aid worker death toll exceeds that of any other conflict https://t.co/gAHSMvyITv pic.twitter.com/xv2eTg0dnv

Daily Mail Online (@MailOnline) April 3, 2024

Ο Βρετανός καθηγητής τονίζει επίσης ότι «αυτό το τρομακτικό λάθος (του Ισραήλ) θα τροφοδοτήσει τους ισχυρισμούς ότι το μόνο που θέλει το Ισραήλ είναι να εκδικηθεί, όποιες κι αν είναι οι συνέπειες».

Ας υποθέσουμε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας (χώρες από τις οποίες προέρχονταν οι επτά νεκροί που εργάζονταν για την ανθρωπιστική οργάνωση) αντιλαμβάνονται ότι το Ισραήλ όντως θέλει να εξουδετερώσει την Χαμάς και αυτός είναι ο μόνος στόχος του πολέμου. Αν έχουν όντως έτσι τα πράγματα, δικαιολογείται απολύτως η νέα  τεράστια αποστολή πυρομαχικών από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, για να συνεχίσει απρόσκοπτο τον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Yeah Genocide @JoeBiden is so "outraged" that he's rushing a bunch more 2000 lb baby-shredder bombs to "Israel" along with more fighter jets. pic.twitter.com/zOZyeMapLk

— Ali Abunimah (@AliAbunimah) April 3, 2024

Αλλά αν όντως αυτή είναι η αντίληψη που έχουν οι δυτικές κυβερνήσεις, σχεδόν στο σύνολό τους, για τον πόλεμο στην Γάζα, τότε δεν θα πρέπει να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την σφαγή των 7 ανθρώπων που μοίραζαν φαγητό στους πεινασμένους πρόσφυγες. Γιατί, όπως είπε κι ο Νετανιάχου, «τέτοια πράγματα γίνονται στον πόλεμο»…

Το βρώμικο παιχνίδι του Νετανιάχου

Ο Νετανιάχου παίζει πολύ καλά το παιχνίδι της πολιτικής επιβίωσης προκαλώντας το Ιράν να εμπλακεί στον πόλεμο. Το χτύπημα εναντίον του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό δεν είχε στόχο μόνο τα στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης. Ήταν ο ορισμός της πρόκλησης προς την Τεχεράνη, όπου μέχρι στιγμής φαίνεται πως η ηγεσία έχει σώας τα φρένας. Σε αντίθεση με ό, τι συμβαίνει αλλού.

Κατά το αφήγημα της Δύσης, το Ιράν είναι κράτος-παρίας και χρηματοδότης τρομοκρατικών οργανώσεων. Ας δεχτούμε αυτό το αφήγημα.

Αλλά αλήθεια, τί είδους κράτος είναι αυτό που σκοτώνει πεινασμένους πρόσφυγες και εθελοντές που σπεύδουν να τους ταϊσουν; Τι είδους κράτος είναι αυτό που προκαλεί τους γείτονες να εμπλακούν στον πόλεμο;

In his Hebrew language version, Netanyahu smirks as he speaks about the British and other aid workers killed in Gaza.

“Unfortunately, a tragic instance of our forces unintentionally harming innocent people in the Gaza Strip. It happens in war.

We'll investigate it. We're in… pic.twitter.com/vRDKKkNJi8

Nick Griffin (@NickGriffinBU) April 3, 2024

Η Αίγυπτος, χώρα που διατηρεί άριστες σχέσεις με το Ισραήλ, αισθάνεται ήδη τις συνέπειες της συνέχισης αυτού του παράλογου πολέμου εξαιτίας της μείωσης της διέλευσης πλοίων από το Κανάλι του Σουέζ, μετά τα χτυπήματα των Χούθι της Υεμένης.

Η ουδέτερη Ιορδανία, είδε μια ωραία μέρα τα ισραηλινά F35 να κάνουν βόλτα στον ουρανό της, για να πάνε μέχρι τη Δαμασκό και να βομβαρδίσουν το ιρανικό προξενείο. Πόσο μπορεί να κάνει πως δεν βλέπει, η φιλοδυτική κυβέρνηση στο Αμάν;

Το Ισραήλ προκαλώντας το Ιράν να εμπλακεί πολεμικά, θέλει να σύρει τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους σε πόλεμο με τη Ρωσία, αφού ας μην ξεχνούμε την ισχυρή ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Συρία.

Israel’s prime minister Benjamin Netanyahu has spoken about the deaths of seven humanitarian aid workers killed in Gaza while trying to deliver aid to the starving population there, saying “this happens in wartime” https://t.co/0L0n7bhJWu pic.twitter.com/bYduaZkJOc

Sky News (@SkyNews) April 2, 2024

Το παιχνίδι που παίζει ο Νετανιάχου για να σωθεί πολιτικά είναι παιχνίδι με την φωτιά.

Το κακό είναι ότι όλοι οι σύμμαχοί του κάνουν πως δεν βλέπουν και τον αφήνουν να μεθοδεύει τη διεύρυνση του πολέμου.

Εκτός αν οι δυτικοί φίλοι του Νετανιάχου τον αφήνουν να κάνει το βρώμικο παιχνίδι, γιατί όντως θέλουν κι άλλα μέτωπα, για να τροφοδοτήσουν την πολεμική βιομηχανία τους…

Διαβάστε επίσης:

Έριξαν μπογιά στο ισραηλινό κοινοβούλιο – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του Νετενιάχου (Videos)

Όταν ο Σόιμπλε… δεν δέχτηκε να γίνει καγκελάριος στη θέση της καγκελαρίου – Η απόπειρα ανατροπής της Μέρκελ και το προσφυγικό

Ιαπωνία: Ο αυτοκράτορας αποφάσισε να μπει στη σφαίρα των social media

Keywords
Τυχαία Θέματα