Γάνδη: H Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων για το 2024, η πόλη που σφύζει από ζωή και αξιοθέατα (Videos/Photos)

Η Γάνδη είναι μια πόλη που σφύζει από ζωή. Μια από τις παλαιότερες πόλεις του Βελγίου, πρωτεύουσα της Ανατολικής Φλάνδρας, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά τις Βρυξέλλες και την Αμβέρσα και για το 2024 είναι η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων.

Είναι ιδανικός προορισμός για σύντομες αποδράσεις από οποιοδήποτε μέρος της Ευρώπης και προσφέρει ένα εντυπωσιακό κοκτέιλ πολιτιστικών προτάσεων.


Οι κάτοικοι της Γάνδης λατρεύουν την καθημερινότητά

τους, είναι ένα μέρος φιλόξενο για όλους, μια πόλη ανθρώπινη και φιλική.

Η βόλτα για τους επισκέπτες αρχίζει από το Werregarenstraatje, την αποκαλούμενη και «κοιλάδα του γκράφιτι», που είναι μια περιοχή όπου συγκεντρώνονται καλλιτέχνες δρόμου. Για όσους επισκέπτονται οικογενειακά τη Γάνδη, κορυφαίος προορισμός είναι το Belfry, όπου σκαρφαλώνουν τα 254 σκαλιά για να φτάσουν στον δράκο, τη μασκότ της πόλης. Κι αυτοί συνήθως κατεβάζουν στο app Fosfor the Dragon, που τους καθοδηγεί σε ένα δίωρο κυνήγι θησαυρού στην πόλη.


Δεν χάνουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το κορυφαίο έργο των αδελφών Φαν Άικ- τον πίνακα Mystic Lamb. Πρόκειται για το Πολύπτυχο της Γάνδης, ένα έργο χαρακτηριστικό της πρώιμης φλαμανδικής τέχνης των αρχών του 15ου αιώνα, γνωστό και με τον τίτλο «ο Αμνός του Θεού».

Στις ατραξιόν της Γάνδης περιλαμβάνεται και το μεσαιωνικό κάστρο με τάφρο, όπου φιλοξενείται μία ανατριχιαστική συλλογή από μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν για βασανιστήρια κρατουμένων. Ενημερωτικά: η Γάνδη αποκαλείται και «το Μανχάταν του Μεσαίωνα».

Gravensteen Gent


Λίγο έξω από την πόλη βρίσκεται το πάρκο αναψυχής και αθλοπαιδιών Blaarmeersen, όπου υπάρχει μια πανέμορφη λίμνη, πάρκο για σκέιτ και εγκαταστάσεις για διάφορες δραστηριότητες διασκέδασης.
Τα παιδιά θα λατρέψουν επίσης τα cuberdon, τα γλυκά με γεύση βατόμουρο, που έφτιαξε πρώτος ένας φαρμακοποιός της Γάνδης και εξακολουθούν να πωλούνται μόνο στο Βέλγιο.

Στην Γάνδη βρίσκεται μία από τις πιο σύγχρονες και εντυπωσιακές ως προς την αρχιτεκτονική και την λειτουργικότητα βιβλιοθήκες της Ευρώπης, η de Krook– που από μόνη της είναι ένας προορισμός.

De Krook Gent – © Stad Gent – Dienst Toerisme

Επίσης δεν ξεχνούμε πως η πόλη έχει 12 μουσεία, που δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ταξιδέψει στον χρόνο- από τον Μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας- μέσα σε μία μέρα. Και τα περισσότερα είναι το ένα κοντά στο άλλο, κάτι που διευκολύνει επισκέψεις σε αρκετά, μέσα σε λίγες ώρες.
Θαυμάστε την μαγεία της τέχνης από τον Μεσαίωνα μέχρι τον 19ο αιώνα στο MSK. Γνωρίστε την σύγχρονη τέχνη στο S.M.A.K. Ανακαλύψτε την ιστορία της Γάνδης στο STAM.

Museum hall at S.M.A.K. – © Stad Gent – Dienst ToerismeSTAM – © Phile Deprez

Για τους λάτρεις των επιστημών υπάρχει το Μουσείο του Dr. Guislain, που είναι αφιερωμένο στην εξέλιξη της ψυχιατρικής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Μουσείο Βιομηχανίας και βεβαίως σπουδαίο είναι το Μουσείο του Πανεπιστημίου της Γάνδης.

Κι αν πιστεύετε πως τα μουσεία είναι βαρετά για τα παιδιά, θα αλλάξετε γνώμη αν επισκεφτείτε οικογενειακά το μουσείο φυσικής ιστορίας, με ειδικά προγράμματα για τους μικρούς επισκέπτες.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Σε τριήμερες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους – Έριξαν «άκυρο» στην πρόταση των εργοδοτών

Υπερβολή στο Ντουμπάι: Βάζουν πάγο από τα «σπλάχνα» της γης στα κοκτέιλ τους – Απειλές κατά του ιδρυτή της εταιρείας (photos)

Σεισμός στην Ιαπωνία: Στους 202 οι νεκροί, 102 οι αγνοούμενοι

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γάνδη, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νέων, 2024, Videos + Photos,gandi, evropaiki protevousa neon, 2024, Videos + Photos