Γαλλία: Θύμα αλλαντίασης μια Ελληνίδα σε εστιατόριο στο Μπορντό – Περισσότεροι από 10 στο νοσοκομείο

Οι γαλλικές τοπικές αρχές έχουν προειδοποιήσει όποιον επισκέφτηκε το Tchin Tchin Wine Bar στο Μπορντό μεταξύ 4 και 10 Σεπτεμβρίου να προσέξει για ανησυχητικά συμπτώματα της υγείας τους αφού περισσότερα από 12 άτομα προσβλήθηκαν σοβαρά από μια περίπτωση τοξικής δηλητηρίασης γνωστής ως αλλαντίαση.

Σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα μια 32χρονη Ελληνίδα, κάτοικος Παρισιού, πέθανε από αλλαντίαση καθώς το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε πάει με τον σύντροφό της στο εστιατόριο στο Μπορντό. Τουλάχιστον επτά ασθενείς νοσηλεύονται στην

εντατική με την ύποπτη αιτία του θανατηφόρου βακτηρίου να είναι οι «συντηρημένες στο σπίτι» σαρδέλες.

Ο Benjamin Clouzeau, επικεφαλής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπορντό, προειδοποίησε ότι κι άλλοι μπορεί να έχουν δηλητηριαστεί χωρίς να το γνωρίζουν ακόμη και προέτρεψε τα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύσουν τις λεπτομέρειες σε περίπτωση που άτομα που επισκέπτονταν το Μπορντό είχαν περάσει από το μπαρ, το οποίο είναι δημοφιλές στους τουρίστες, και επέστρεψαν στο σπίτι χωρίς να λάβουν διάγνωση.

Όσοι νοσηλεύτηκαν λόγω της αλλαντίασης είναι από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Γερμανία.

Το ARS Nouvelle-Aquitaine είπε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει «να συμβουλευτούν αμέσως έναν γιατρό εάν εμφανίσουν συμπτώματα».

Η αλλαντίαση είναι μια σοβαρή νευρολογική πάθηση που προκαλείται από μια τοξίνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium Botulinum.

Η πάθηση μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστική και μυϊκή παράλυση και πιστεύεται ότι είναι θανατηφόρα σε περίπου 5%-10% των περιπτώσεων.

Τα αρχικά συμπτώματα της αλλαντίασης περιλαμβάνουν «κόπωση, αδυναμία και ζάλη, ακολουθούμενα από θολή όραση, ξηροστομία και δυσκολία στην κατάποση και στην ομιλία», σύμφωνα με το Γαλλικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Η πλειονότητα των περιπτώσεων συνδέεται με τροφική δηλητηρίαση που προκαλείται από αλλαντικά και κονσέρβες.

Ο ιστότοπος Bordeaux Tourism περιγράφει το Tchin Tchin Wine Bar ως «ένα προνομιακό μέρος για να ανακαλύψετε βιολογικά και βιοδυναμικά κρασιά». Η ίδια πηγή λέει ότι το μενού κρασιών στο μπαρ μπορεί να υπερηφανεύεται για «αυθεντικά, καθαρά, εύπεπτα και υγιεινά κρασιά», αλλά δεν κάνει καμία αναφορά στο φαγητό.

Το Tchin Tchin Wine Bar βρίσκεται στη Rue Emile Duployé. Το μπαρ παραμένει «προσωρινά κλειστό».

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Υπάλληλος θα πληρώσει 100.000 δολάρια γιατί δεν έδινε άδειες γάμου για ομόφυλα ζευγάρια (video)

Πέθανε ο ψηλότερος σκύλος του κόσμου μόλις στα τρία του χρόνια (Photos)

Βρυξέλλες: Ιρλανδός τουρίστας «καβαλάει» γλυπτό και το καταστρέφει (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γαλλία, Θύμα, Ελληνίδα, Μπορντό – Δεκάδες,gallia, thyma, ellinida, bornto – dekades