Φταίνε τα ΜΜΕ για την υπόθεση με τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας, λέει ο Κουρουμπλής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άσπιλο και αμόλυντο» παραδίδει στην κοινή γνώμη τον πρώην Πρέσβη της Βενεζουέλας ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν την σεξουαλική κακοποίηση υπαλλήλων της πρεσβείας.

Το στέλεχος της κυβέρνησης με έγγραφη απάντηση του σε ερώτηση βουλευτών από όλα τα κόμματα ρίχνει

το βάρος στα ΜΜΕ χωρίς να παίρνει σαφή θέση στις καταγγελίες. «Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε τις γυναίκες που γίνονται θύματα οποιασδήποτε μορφής βίας, αλλά και από την “κακοποίηση” που δέχονται από ορισμένα ΜΜΕ αμφιβόλου ποιότητας, εγκυρότητας και δημοσιογραφικής ηθικής για πολιτικές σκοπιμότητες. Σε σκηνικά που στήνονται, προκειμένου να εξυπηρετήσουν άλλους στόχους εμείς δεν συμμετέχουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντηση του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μεταξύ άλλων, σημειώνει ακόμα στην απάντηση του πως «η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δεν δέχθηκε καμία σχετική καταγγελία ούτε κατά την περίοδο 2012-2013, ούτε αργότερα. Επίσης, από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας της περιόδου 2012-2013 δεν φαίνεται να έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση ή να έχουν παρασχεθεί σχετικές οδηγίες προς υπηρεσιακούς παράγοντες σε ότι αφορά τα όσα αναφέρονται στην ερώτηση».

Οργισμένη αντίδραση από την αντιπολίτευση

Με αφορμή την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου, η οποία είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για την κατάθεση της σχετικής ερώτησης για το ζήτημα σημείωσε πως «η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δεν σπατάλησε ούτε ένα δελτίο τύπου για το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης των γυναικών υπαλλήλων της Πρεσβείας της Βενεζουέλας. Προφανώς, το θεώρησε λιγότερο σημαντικό από τη γνωστή πασχαλινή διαφήμιση για την οποία εξέδωσε δύο δελτία».

Η Κατερίνα Μάρκου επισημαίνει ακόμα στη δήλωση της πως «σήμερα, με μια απάντηση-μνημείο υπεκφυγής και αυτοπροβολής, χαρακτηρίζει “σκηνικά που στήνονται” τις καταγγελίες, μιλώντας για “υποκριτικές ευαισθησίες που στόχο έχουν τη μικροκομματική αντιπαράθεση” και εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά των ΜΜΕ που έδωσαν βήμα στις γυναίκες αυτές. Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, και ιδιαιτέρως οι γυναίκες που έχουν αντιμετωπίσει παρενόχληση και βία, ποια είναι η αντίληψη της Γενικής Γραμματείας για όσους καταγγέλλουν περιστατικά παρενόχλησης, όπως έκαναν οι 70 βουλευτές της αντιπολίτευσης», καταλήγει η βουλευτής του Ποταμιού.

ΚουρουμπλήςπρέσβηςΒενεζουέλααντιδράσειςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα