Φρουρός της γερμανικής πρεσβείας σκοτώθηκε από την έκρηξη στην Καμπούλ

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας αφγανός φρουρός της πρεσβείας της Γερμανίας σκοτώθηκε κατά την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά βυτιοφόρο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπων στην Καμπούλ, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Σύμφωνα με τον Γκάμπριελ, ο φρουρός «ήταν σε υπηρεσία για να ασφαλίσει τον περίβολο της πρεσβείας» που βρίσκεται κοντά στο σημείο της έκρηξης η οποία πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της διπλωματικές συνοικίας.

«Τέτοιες επιθέσεις δεν αλλάζουν σε τίποτε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε

την αφγανική κυβέρνηση στις προσπάθειές της να σταθεροποιήσει τη χώρα», δήλωσε ο Γκάμπριελ, ο οποίος συγκάλεσε μια «ομάδα διαχείρισης κρίσης» στο υπουργείο Εξωτερικών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε εξάλλου πως η Γερμανία δεν γνωρίζει ακόμη αν η πρεσβεία της στο Αφγανιστάν ήταν ο στόχος της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε κοντά στο κτίριο στην Καμπούλ.

«Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη ποιος ακριβώς ήταν ο στόχος της επίθεσης, η έκρηξη σημειώθηκε στη διπλωματική συνοικία», δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

«Δεν έχουμε ακόμη πλήρη εικόνα.... δεν έχουμε ανάληψη ευθύνης, δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά πώς πραγματοποιήθηκε αυτή η επίθεση και ποιον είχε στόχο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, μια Γερμανίδα που εργάζεται στην πρεσβεία «τραυματίστηκε ελαφρά» και μία αφγανή υπάλληλος «πιο σοβαρά». Οι τραυματίες «λαμβάνουν ιατρική φροντίδα με ασφάλεια».

Η πρεσβεία παραμένει κλειστή μέχρι νεωτέρας.

Η καγκελάριος καταδίκασε «σθεναρά» την επίθεση, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πρεσβείαΓερμανίανεκρόςφρουρόςέκρηξηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα