«Φροντιστήρια» Κυριάκου στους βουλευτές της ΝΔ ενόψει φθινοπώρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κομβικό θεωρεί το προσεχές φθινόπωρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα έχει ξεμείνει από δυνάμεις, οι πολίτες θα βιώνουν και εμπράκτως τα φορολογικά μέτρα που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα, την ίδια ώρα που τα εργασιακά θα είναι το νέο μεγάλο μέτωπο, όπως φάνηκε και στη χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ για την ευρωζώνη.

Για τους λόγους αυτούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, το κόμμα του θα

πρέπει να είναι καθ' όλα έτοιμο για οποιαδήποτε εξέλιξη, τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και επικοινωνιακά. Ειδικά για την προβολή των θέσεών της στη δημοσιότητα, ο κ. Μητσοτάκης αναζητά νέα, φρέσκα και άφθαρτα πρόσωπα που θα συνάδουν με τη νέα ΝΔ που οραματίζεται. Και ο ίδιος, άλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά ότι εάν δεν διορθώσει τις «αρρυθμίες» που παρατηρούνται από τη μέχρι τώρα παρουσία των γαλάζιων στελεχών στα ΜΜΕ, το έργο της επιστροφής της ΝΔ στην εξουσία θα δυσκολέψει ιδιαιτέρως.

Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχουν ήδη ξεκινήσει στη Συγγρού «φροντιστήρια» προς τους βουλευτές -και όχι μόνο- του κόμματος, προκειμένου αυτά να προετοιμαστούν άμεσα για τις κρίσιμες δημόσιες αντιπαραθέσεις με τα κυβερνητικά στελέχη.

Το πρώτο γκρουπ ήδη κάθισε στα... θρανία και αποτελείται από τους κοινοβουλευτικούς Γιάννη Βρούτση, Νίκη Κεραμέως, Βασίλη Κικίλια, Άννα Καραμανλή, Κώστα Καραμανλή (βουλευτής Σερρών), Βασίλη Οικονόμου, Κώστα Σκρέκα και τον συνεργάτη του προέδρου της ΝΔ και πρόεδρο της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Κωνσταντίνο Κυρανάκη. Την επιμέλεια της εκπαίδευσης έχει ο επικοινωνιολόγος και σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος φρόντισε να μοιραστεί στα στελέχη υλικό ενιαίου πολιτικού λόγου και να τους επισημανθούν οι ομάδες στις οποίες θα πρέπει να επικεντρωθούν.

Διπλή μάχη

Από χθες μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το Ισραήλ. Με το ταξίδι αυτό, ολοκληρώνεται ο τελευταίος κύκλος επισκέψεών του στο εξωτερικό, μετά το Λονδίνο και τη Φρανκφούρτη. Πλέον στη Συγγρού ετοιμάζονται για τη διπλή κοινοβουλευτική μάχη του Ιουλίου για τονεκλογικό νόμο και τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στα capital controls. Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους βουλευτές του είναι να δοθεί έμφαση στην κοινοβουλευτική παρουσία της ΝΔ, όπου -όπως εκτιμά- το κόμμα του έχει τις αφορμές και τα επιχειρήματα για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Για τον εκλογικό νόμο, σύμφωνα με κομματικές πηγές, η πρόταση της κυβέρνησης «αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες, αποδεικνύει αδίστακτο κομματικό καιροσκοπισμό και απειλεί να σύρει τη χώρα στη δίνη της ακυβερνησίας». Προειδοποιούν μάλιστα όλους πως ούτε η ίδια η συγκυβέρνηση, ούτε όσοι «συμπράξουν με αυτήν, έχουν το άλλοθι της άγνοιας». Το εκλογικό σύστημα, κατά τη Συγγρού, είναι ανάγκη να διασφαλίζει την αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα.

Όσον αφορά τις τελευταίες αποκαλύψεις του Γκάλμπρεϊθ για το plan X, όπως είπε στην DW χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «παρουσιάζει ένα σχέδιο, το οποίο περίπου προσομοιάζει με ένα πραξικόπημα που έχει εκπονηθεί από κάποιους χωρίς να έχουν ακόμη δοθεί απαντήσεις. Γι' αυτό και εμείς ζητάμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να μάθει επιτέλους ο ελληνικός λαός, τι ακριβώς έγινε αυτούς τους πρώτους 6 μήνες του 2015».

Πηγή: euro2day.gr

Κυριάκος ΜητσοτάκηςφροντιστήριοΔΝΤΕυρωζώνηφορολογικά μέτραHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα