Φρικιαστικό έγκλημα μίσους στο Σικάγο – Σκότωσε με 26 μαχαιριές 6χρονο Παλαιστίνιο – «Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να πεθάνετε»

Οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εγκλήματα μίσους σε άνδρα 71 ετών χθες Κυριακή, καθώς φέρεται να μαχαίρωσε μουσουλμάνα και τον μικρό γιο της, έξι ετών, σε μικρή απόσταση από το Σικάγο (βορειοανατολικά), επίθεση που η αστυνομία θεωρεί ότι συνδέεται με τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Το παιδί, που δέχτηκε 26 μαχαιριές, υπέκυψε σε νοσοκομείο, ωστόσο η μητέρα του, 32 ετών, αναμένεται να επιζήσει, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη της κομητείας Γουίλ (Ιλινόι), στην οποία η επίθεση χαρακτηρίζεται «ειδεχθής».

dir="ltr">#BREAKING A terrorist from Illinois motivated by Israel-Hamas war killed a 6-year-old Muslim boy and seriously injured his mother.

6 years old Wadea Al-Fayoume was stabbed 26 times by Joseph Czuba.

His landlord reportedly shouted, "You Muslims must die!" pic.twitter.com/AEk52Xdebw

— War Monitor (@WarMonitors) October 15, 2023

«Οι ερευνητές μπόρεσαν να εξακριβώσουν ότι τα δυο θύματα αυτής της βάρβαρης επίθεσης έγιναν στόχος του υπόπτου επειδή ήταν μουσουλμάνοι και εξαιτίας της εξελισσόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, στην οποία εμπλέκονται η Χαμάς και οι Ισραηλινοί», αναφέρεται στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται πως το έγκλημα διαπράχθηκε περίπου 64 χιλιόμετρα δυτικά από το Σικάγο.

“You Muslims must die!”

Wadea Al-Fayoume a 6 year old Palestinian American boy was just stabbed to death in Chicago by his landlord shouting these words. His mom Hanaan was stabbed as well and in critical condition.

Every child of Gaza is just as beautiful as him, and the hate… pic.twitter.com/cXzACK4MwZ

— Dr. Omar Suleiman (@omarsuleiman504) October 15, 2023

Το γραφείο του σερίφη δεν δημοσιοποίησε την εθνικότητα των θυμάτων.

Ωστόσο, σύμφωνα με το γραφείο στο Σικάγο του Συμβουλίου Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (CAIR), το παιδί ήταν Παλαιστινιοαμερικανός.

Officials outside Chicago allege Wadea Al-Fayoume was fatally stabbed and his mother wounded by their 71-year-old landlord because they were Muslim and because of the Israel-Hamas war. @Alex_Presha reports. https://t.co/CezfmWmOYI pic.twitter.com/9zlbOSMRBD

World News Tonight (@ABCWorldNews) October 16, 2023

Η γυναίκα μπόρεσε να τηλεφωνήσει στο 911 (στην άμεση δράση) προσπαθώντας να απωθήσει τον δράστη.

«Οι βοηθοί εντόπισαν τα δυο θύματα στο εσωτερικό της κατοικίας, σε υπνοδωμάτιο. Τα δύο θύματα έφεραν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι στα στήθη, στους κορμούς και στα άνω άκρα τους», πάντα σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή, αφαιρέθηκε από την κοιλιακή χώρα του παιδιού οδοντωτό μαχαίρι στρατιωτικού τύπου με λάμα 15 εκατοστών.

A man who targeted a 6-year-old boy and his mother for being Muslims brutally attacked them, killing the boy and wounding the mother at a residence outside Chicago on Saturday. The man accused in the attack was their landlord, the authorities said. https://t.co/thBmsIJDNz

— The New York Times (@nytimes) October 15, 2023

Ο επικεφαλής του γραφείου του CAIR στο Σικάγο, ο Άχμεντ Ρεχάμπ, δήλωσε στον Τύπο ότι ο δράστης χτύπησε την πόρτα των θυμάτων και αρχικά προσπάθησε να στραγγαλίσει τη γυναίκα λέγοντάς της «εσείς, οι μουσουλμάνοι, πρέπει να πεθάνετε», επικαλούμενος SMS που έστειλε η γυναίκα στον πατέρα του δολοφονημένου αγοριού από το κρεβάτι της στο νοσοκομείο.

Μπάιντεν: Φρικιαστική πράξη μίσους

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν καταδίκασε τον φόνο του εξάχρονου αγοριού που μαχαιρώθηκε κοντά στο Σικάγο, καταγγέλλοντας τη «φρικιαστική πράξη μίσους».

Statement from President Joe Biden on the brutal murder of Wadea Al-Fayoume, a Palestinian-American boy, in Illinois pic.twitter.com/CyKCu4ZB3m

— philip lewis (@Phil_Lewis_) October 16, 2023

«Αυτή η φρικιαστική πράξη μίσους δεν έχει θέση στην Αμερική και αντίκειται προς θεμελιώδεις αξίες μας: την ελευθερία να προσευχόμαστε, να πιστεύουμε και να είμαστε αυτοί που είμαστε χωρίς φόβο», ανέφερε ο Μπάιντεν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, διαβεβαιώνοντας πως προσεύχεται γι’ αυτήν και απευθύνοντας τις ευχές του στη μητέρα του παιδιού, που τραυματίστηκε σοβαρά, για ταχεία ανάρρωση.

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Ο στρατός περιμένει την «πολιτική απόφαση» για να προχωρήσει στη χερσαία επιχείρησή στη Γάζα

Αμπάς: «Οι πολιτικές της Χαμάς δεν εκπροσωπούν τον παλαιστινιακό λαό»

Πολωνία: Ο Τουσκ νικητής των εκλογών – «Η δημοκρατία νίκησε, τους διώξαμε από την εξουσία»

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Το Ποντικι
Φρικιαστικό, Σικάγο – Σκότωσε, 6χρονο Παλαιστίνιο – Οι Μουσουλμάνοι,frikiastiko, sikago – skotose, 6chrono palaistinio – oi mousoulmanoi