Φωτιές στη Χαβάη: Tουλάχιστον 6 νεκροί – 2000 σε καταφύγια

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νησί Μάουι της Χαβάης, καθώς η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος, τρεις από αυτούς έφεραν εγκαύματα. Παράλληλα, ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται, καθώς εισέπνευσε καπνό.
Πολλά κτίρια έχουν καταστραφεί και αρκετά εξ αυτών κάηκαν ολοσχερώς, δήλωσε ο Μπίσεν. Όπως είπε, οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται, ενώ προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Terrifying forest fires in Lahaina of Maui,

Hawaii

TELEGRAM JOIN https://t.co/yY0dMMK1fg pic.twitter.com/y9wlE6aBDj

— Disaster News (@Top_Disaster) August 9, 2023Δραματική κατάσταση: Έτρεχαν στη θάλασσα να σωθούν

Σύμφωνα με τον Μπίσεν, περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι βρίσκονται σε καταφύγια στο Μάουι.
Η κατάσταση στο Μάουι είναι δραματική, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη, καίγοντας σπίτια και καταστήματα. Τουρίστες και κάτοικοι έτρεχαν στη θάλασσα για να σωθούν.

#BREAKINGNEWS

Hawaii Maui Lahaina, Wildfire got out of control.#MauiFires #Lahaina #Wildfire #Hawaiifire #fire #forestfire #BreakingNews #news #Lahainafire pic.twitter.com/2njca22r0I

— Zhou Xinyi (@camposmaryjayne) August 9, 2023

H ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι διέσωσε 12 ανθρώπους στα ανοιχτά της Λαχέινα, ενός δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στο Μάουι. «Όλα τα σκάφη στο λιμάνι της Λαχέινα κάηκαν… Μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από πολεμική ταινία» είπε η Κρίσι Λόβιτ, που βρίσκεται στην περιοχή.

BREAKING: 'Front Street' on fire in Lahaina on the island of #Maui, #Hawaii.
Authorities say, people jumped into the water to escape flames and smoke. pic.twitter.com/tVy7VGme5j

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιές, Χαβάη, Tουλάχιστον 6, – 2000,foties, chavai, Toulachiston 6, – 2000