Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Νέα αναζωπύρωση στον Βατώντα (Video)

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια που ξεκίνησε από τα Ψαχνά και βρίσκεται πάνω από τη Νέα Αρτάκη και τον Βατώντα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχουν καεί περισσότερα από 6.500 στρέμματα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ τις τελευταίες ώρες παρατηρείται ύφεση στους ισχυρούς ανέμους που δίνει τη δυνατότητα σε επίγειες δυνάμεις, αλλά και εναέρια μέσα, για να δράσουν στην περιοχή και να περιορίσουν τις φλόγες.

Από το πρωί της Τρίτης (22/8) στη μάχη για την

κατάσβεσή της έχουν ριχθεί και εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής με 92 πυροσβέστες. Ανάμεσά τους βρίσκονται και 19 Γάλλοι πυροσβέστες που συνδράμουν στις προσπάθειες των Ελλήνων συναδέλφων τους και των εθελοντών. Συνολικά στο σημείο βρίσκονται 30 πυροσβεστικά οχήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Η φωτιά κινείται σε ένα μέτωπο και αυτή την ώρα δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ενώ η προσπάθεια για να περιοριστεί το μέτωπο συνεχίζεται ακατάπαυστα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς είναι καλύτερη σε σχέση με χθες το βράδυ, ενώ στην περιοχή των Ψαχνών υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις.

Διάσπαρτες πύρινες εστίες καίνε στις περιοχές Ψαχνά, Τριάδα και Πισσώνας, ενώ το δεύτερο μέτωπο καίει δασική έκταση στην περιοχή Βατώντα.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Σε πύρινο κλοιό εννέα περιοχές – Μήνυμα από το 112 για άμεση απομάκρυνση (videos)

Αλεξανδρούπολη: Έγκυος γέννησε σε ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια της εκκένωσης του νοσοκομείου (Photo/Video)

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φυλή: Φόβος για την Πάρνηθα, καίγονται σπίτια – Εγκαταλείπουν την περιοχή οι κάτοικοι

Keywords
Τυχαία Θέματα