Φωτιά στα Βίλια: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα – Εκκενώθηκαν 5 οικισμοί (Videos)

Δύσκολη ήταν και η νύχτα που μόλις πέρασε καθώς η φωτιά στα Βίλια συνεχίζει για τέταρτη μέρα να καίει ότι βρίσκει μπροστά της σε ένα μέτωπο σχεδόν 17 χιλιομέτρων.

Όπως έγινε γνωστό, νωρίς το πρωί της Πέμπτης δόθηκε εντολή εκκένωσης των οικισμών Αγία Παρασκευή, Καραούλι και Θέα, ενώ είχε προηγηθεί η εισήγηση από την Πυροσβεστική για προληπτική εκκένωση και των οικισμών Πανόραμα και ΤΙΤΑΝ, χωρίς ωστόσο να έχει σταλεί ακόμα μήνυμα από το 112.

Σύμφωνα με το Mega

οι κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα μέσα στα αυτοκίνητά τους.

«Στα Βίλια έχει μικρές αναζωπυρώσεις και μικρές εστίες. Θέλω να πιστεύω πως με το φως της ημέρας θα είναι καλύτερα. Αυτή τη στιγμή ελέγχεται» δήλωσε στο Mega ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βιλίων, Κωνσταντίνος Μακρυνόρης, επισημαίνοντας ότι το Πανόραμα απέχει χιλιόμετρα από τα Βίλια.

«Δεν έγινε εκκένωση στα Βίλια γιατί δεν υπήρχε κίνδυνος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους Πολωνούς πυροσβέστες, γιατί προστάτευσαν την πόλη. Τα Βίλια έχουν μεγάλη δυνατή εθελοντική ομάδα, οι νέοι έδειξαν αυταπάρνηση και μπήκαν μπροστά για να καούνε. Δεν είναι καλά οργανωμένη η υπηρεσία που έχει αναλάβει να σβήσει τη φωτιά» τόνισε.

«Απέναντί μου βλέπω μία αναζωπύρωση, θα σβήσει μόνο με εναέρια μέσα», πρόσθεσε ο Κ. Μακρυνόρης.

Η φωτιά δεν απειλεί πλέον τον οικισμό των Βιλίων, καθώς κινείται ανατολικά προς το Παλαιοχώρι, τη Θέα και το Πανόραμα.

Η φωτιά έχει κατέβει αρκετά νότια, ενώ οι διάσπαρτες εστίες δυσχεραίνουν, επίσης το έργο των ομάδων πυρόσβεσης με τις δυνάμεις αυτή τη στιγμή να δίνουν περισσότερο βάρος σε τρία κύρια μέτωπα, στη θέση Θέα, στη θέση Παλαιοχώρι και στη θέση Καραούλι.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι εντός της ημέρας αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά η δύναμη των ανέμων, που αυτήν την στιγμή είναι περί τα 2 μποφόρ.

Αυτήν την στιγμή στην περιοχή επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος».

Με το πρώτο φως της ημέρας επίσης σηκώθηκαν ξανά και τα εναέρια μέσα για να συνδράμουν στην κατάσβεση, μεταξύ αυτών και το ρωσικο Beriev.

Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Διαβάστε επίσης:

Εμπρησμός: Ομολόγησε ο 14χρονος για τη φωτιά στον Θεολόγο

ΔΕΗ: Διαγραφή οφειλών των πυρόπληκτων

Κορωνοϊός: Στα 3.442 τα κρούσματα – 25 νεκροί, «εκτόξευση» διασωληνωμένων στους 282

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φωτιά, Βίλια, Μαίνεται, – Εκκενώνονται, Πανόραμα Καραούλι, Αγία Σωτήρα Videos,fotia, vilia, mainetai, – ekkenonontai, panorama karaouli, agia sotira Videos