Φορολογικό μποναμά 500 εκ. ευρώ ετοιμάζει το υπ.Οικονομικών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο φορολογικό πακέτο ετοιμάζει το Υπουργείο Οικονομικών με βάρη 450-500 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη… Τα πιο δύσκολα μέτρα μετατίθενται για τις αρχές του 2016..

Ο υπουργός στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, είπε ότι προβλέπεται αύξηση φορολογικών εσόδων κατά 2,2 δισ. ευρώ το 2016 σε σχέση με το 2015.

Ωστόσο, εξήγησε πως για τα 1,75 δισ. ευρώ οι ρυθμίσεις ήδη έχουν ψηφιστεί από την Βουλή

ενώ για τα υπόλοιπα 450 εκατ. ευρώ αναμένεται να κατατεθούν σχετικά νομοσχέδια το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προκειμένου να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται από τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο του 2016, η κυβέρνηση σκοπεύει να ανακοινώσει το νέο πακέτο αλλαγών που θα αφορούν τα εισοδήματα του 2015 λίαν συντόμως. Στο στόχαστρο μπαίνουν τα εισοδήματα των αγροτών, τα ενοίκια που εισπράττουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων και κάποιες από τις περίπου 630 φοροαπαλλαγές που ισχύουν ακόμη.

Επιπλέον θα περιλαμβάνει και τα κίνητρα για την διάδοση των ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω κάρτας, ώστε το νέο σύστημα να ισχύσει από 1.1.2016. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δαπάνες με χρήση πιστωτικής κάρτας θα «κτίζουν» υψηλότερο αφορολόγητο για τους πολίτες.

Αλεξιάδηςυπ. ΟικονομικώνφορολογίαμποναμάςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα