Φώφη Γεννηματά: Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της (video)

Τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά τίμησαν το ΚΙΝΑΛ και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές με ένα συγκινητικό βίντεο.

«Μετά τον πολιτικό κόσμο της πατρίδας μας, σήμερα και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές τιμούν τη μνήμη της Προέδρου μας, Φώφης Γεννηματά, που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από κοντά μας», ανέφερε ο νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε το συγκνητικό βίντεο:

Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη

ζωή στις 25 Οκτωβρίου του 2021, συγκλονίζοντας τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Είχε δώσει δυο φορές μάχη με τον καρκίνο, όμως στις 12 Οκτωβρίου του 2021 η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση και εισήχθη στον «Ευαγγελισμό». Την ίδια ημέρα ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά το Κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) με ανακοίνωσή του, ανέφερε:

«Η σοσιαλιστική πολιτική οικογένεια της Ευρώπης στέλνει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της. Θα μας λείψει πολύ».

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Σεργκέι Στάνισεφ είχε τότε δηλώσει για την εκλιπούσα:

«Εκ μέρους του PES, στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους της Φώφης Γεννηματά. Η ζωή και η πολιτική της σταδιοδρομία σημαδεύτηκαν από ισχυρές σοσιαλιστικές αρχές και ήταν ένα πολύ σεβαστό μέλος της οικογένειας του PES. Ήταν μια ισχυρή ηγέτης που συγκέντρωσε προοδευτικές δυνάμεις για να προωθήσει την υπόθεση μιας δικαιότερης κοινωνίας.

»Μια αφοσιωμένη Ευρωπαία που αγωνίστηκε ακούραστα για μια δικαιότερη Ελλάδα, η Φώφη Γεννηματά έπαιζε πάντα ενεργό ρόλο στην καθοδήγηση του μέλλοντος του σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη. Η διορατικότητα και η ηγεσία της θα λείψουν δυστυχώς από το PES. Η κληρονομιά της δεν θα ξεχαστεί».

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Εκφραστής του Κέντρου ο Μητσοτάκης και της Κεντροαριστεράς ο Ανδρουλάκης

Στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τα θέματα στην ατζέντα

Σε πανικό το Μαξίμου εξαιτίας της μελέτης Τσιόδρα-Λύτρα για τις ΜΕΘ – Πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φώφη Γεννηματά, Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές,fofi gennimata, evropaioi sosialistes