Φλαμπουράρης: Η κάλπη που σχεδίασε ο Τσίπρας, μοιάζει περισσότερο με κάλπη δημοψηφίσματος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εάν θα γίνει δημοψήφισμα θα γίνει σε συμφωνία με τους εταίρους» είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, εκτιμώντας ότι δεν θα γίνει δημοψήφισμα καθώς όπως είπε θεωρώ ότι οι εταίροι «θα αποδεχθούν αυτά τα οποία δεν μπορούμε να παραβιάσουμε και θα προχωρήσουμε σε συμφωνία».

«Οι εκλογές

δεν έχουν νόημα» είπε ο Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στον ΣΚΑΙ και απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα που δημιουργήθηκε από την κάλπη που σχεδίασε ο Αλέξης Τσίρπας στη σημειώσεις του κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός είπε ότι «μοιάζει περισσότερο με κάλπη δημοψηφίσματος παρά με κάλπη εκλογών».

«Εάν εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε μία συμφωνία η οποία δεν θα είναι στα πλαίσια του προγράμματος που μας ψήφισε ο ελληνικός λαός, εάν δεν κινείται μέσα στα πλαίσια. Εάν αναγκαστούμε να υπογράψουμε τη συμφωνία η πιο δημοκρατική λύση είναι να απευθυνθούμε στο λαό και να τον ρωτήσουμε τι θέλει να κάνει σε αυτή τη φάση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα καταβάλλει την Τρίτη τη δόση στο ΔΝΤ, ο κ. Φλαμπουράρης απάντησε ότι «κάνουμε κάθε προσπάθεια για έναν έντιμο συμβιβασμό. Είναι υποχρεωμένη η Ε.Ε. να αποδεχθεί τις προτάσεις μας και να ανοίξει τη ρευστότητα από την ΕΚΤ». 'Ασκησε κριτική προς τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, γιατί δεν επιστρέφει προς την Ελλάδα -όπως είπε- δικά της χρήματα, ύψους 3,1 δις, λέγοντας: «Δεν έχει καμία δικαιολογία».

Σε ερώτηση για το αν θα είναι μαζί στο Eurogroup οι κύριοι Βαρουφάκης και Τσακαλώτος είπε ότι ο πρώτος θα είναι σίγουρα και παρείχε πλήρη στήριξη στον υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι «ο Γιάννης Βαρουφάκης έβαλε ψηλά τον πήχη της διαπραγμάτευσης και παγκοσμιοποίησε το ελληνικό πρόβλημα»

Για το θέμα που δημιουργήθηκε για την Τράπεζα της Ελλάδος, είπε ότι «εμείς έχουμε ένα πρόβλημα με το mail που εστάλη, αλλά πριν δώσει κάποιος εξηγήσεις δεν μπορείς να ζητάς παραίτηση του κ. Στουρνάρα».

ΔημοψήφισμαΦλαμπουράρηςκάλπηΤσίπραςδηλώσεις Φλαμπουράρη για δημοψήφισμαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα