Φεστιβάλ Βράχων: Όλες οι εκδηλώσεις από 18 έως 28 Ιουλίου

Οι δυνατές συναυλίες, οι αξιόλογες παραστάσεις και τα ενδιαφέροντα πολιτιστικά δρώμενα συνεχίζονται στο θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ

Συναυλία Solmeister + Marseaux + WNCfam Hot Hell Summer vol II

Ο αιώνιος έφηβος Solmeister επιστρέφει, στην πιο γόνιμη φάση της μέχρι στιγμής πορείας του.

Με το “Cool Kids Never Die” του 2016 να έχει σημαδέψει

μια ολόκληρη γενιά εφήβων, “Το Χάρτινο Βασίλειο” του 2019, ως μία πολυδιάστατη ροκ όπερα, να τον βρίσκει σε μία βαθιά σκεπτόμενη διαδικασία, διαφοροποίησης και πειραματισμού, και το πιο πρόσφατο “Τα Λέμε Στην Κόλαση” να κάνει μια βουτιά και πάλι στις emo ρίζες του, ο Solmeister μοιάζει να βρίσκεται σε παροξυσμό έμπνευσης και δημιουργίας. Πέραν των δικών του μουσικών εξορμήσεων, ο Solmeister συνυπογράφει στιχουργικά, μουσικά και σε επίπεδο παραγωγής τα τραγούδια του WNCfam, και της pop star Marseaux, που το 2021 κυκλοφόρησε τον δεύτερο σε σειρά προσωπικό της δίσκο, με τίτλο “Chica”, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια ψηφιακά streams και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον πυρήνα των οπαδών της νεανικής μουσικής κολεκτίβας.

Σε ένα ξεχωριστό μουσικό show, με συνοδεία full band, ο Solmeister επιχειρεί και πάλι ένα tribute στα όσα συνέβησαν, μια ωδή στα όσα συμβαίνουν και μια ενδοσκοπική ματιά στα όσα πρόκειται να συμβούν. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συναντιούνται σε μία ακόμη ξεχωριστή συναυλιακή στιγμή του αγαπημένου “Πρίγκηπα” μικρών και μεγάλων, που υπόσχεται ένα και μόνο: Να σας μείνει αξέχαστη.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος 15€

Προπώληση: viva.gr

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ

Συναυλία Μιθριδάτης

“The Boogie Man Experiment”

Ο Μιθριδάτης κάνει πράξη το μουσικό project που φανταζόταν χρόνια. “The Boogie Man Experiment”!

Όταν ο Μιθριδάτης συναντάει την Jazz, τότε ένα μοναδικό μουσικό κράμα δημιουργείται.

Ένα υβριδικό Live Show, με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Μιθριδάτη, αλλά και από το γνωστό ρεπερτόριο των Ημισκουμπρίων, σε αμιγώς Jazz εκτελέσεις!

Το Rappin’ παντρεύεται με τους swing ρυθμούς ενός ισχυρού quintet, αποτελούμενο από ταλαντούχους και καταξιωμένους μουσικούς.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν πως ακούγονται οι ρίμες που όλοι ξέρουμε, μπλεγμένες με τρομπόνι, drums, κιθάρα, μπάσο και πλήκτρα, δεν έχετε παρά να γίνετε μέρος, του πιο ξεχωριστού πειράματος της πόλης.

Let’s… boogie!

Παραγωγή: GIONIK

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Δέσποινα Κραουνάκη

Εισιτήρια: 13€ | 10€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+)

Προπώληση: ticketservices.gr | 2107234567 | Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 & ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Βύρωνα

Mickael Cooney CASH ON DELIVERY

ΥΠΟΘΕΣΗ

Όταν η Δημόσια Εταιρία Ηλεκτρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ιδιωτικοποιείται, γίνονται μαζικές απολύσεις της τάξεως του 30%. Ανάμεσά τους και ο ένας εκ των ηρώων μας, ο Έρικ Σουάν.  Ο Έρικ φοβάται να πει στη γυναίκα του Λίντα, πως έχει μείνει άνεργος, όταν ξαφνικά έρχεται στο σπίτι του, μια επιταγή κρατικού επιδόματος αναπηρίας, για έναν πρώην νοικάρη του, τον Ρούπερτ Τόμσον. Ο Έρικ  την κρατάει ως προσωρινή λύση, αλλά η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο στη χώρα και ο Έρικ αναγκάζεται να επινοήσει διάφορους δικαιούχους κρατικών επιδομάτων. Ανάμεσά τους και ο τωρινός του νοικάρης και μελλοντικός του κουμπάρος Νόρμαν Μπάσετ, τον οποίο δηλώνει παντρεμένο με τρία παιδιά, άνεργο, κουφό… χορδιστή πιάνου. Κάποια στιγμή το ποσό των επιδομάτων έχει ξεπεράσει το όριο και ο Έρικ φοβούμενος πως η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα, αποφασίζει να «σκοτώσει» έναν – έναν τους χαρακτήρες που έχει επινοήσει και να κόψει τα επιδόματα. Ωστόσο αυτό αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο νόμιζε. Όταν δηλώνει νεκρό τον Νόρμαν, αντί να του κόψουν το επίδομα ανεργίας και αναπηρίας, του βγάζουν άλλα τρία.  Και όταν έρχεται έλεγχος από το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης, τότε ο Έρικ αναγκάζεται να παραστήσει τον Ρoύπερτ Τόμσον και να ενημερώσει τον φίλο και νοικάρη του Νόρμαν, ότι έχει «πεθάνει». Και… η παράνοια ξεκινάει.

Ο Cooney σ’ αυτό το έργο εκτός από τα μπερδέματα, που σκοπό έχουν να βγάλουν γέλιο, έχει και κάποια «μηνύματα». Χτυπάει το σύστημα της πατρίδας του (που πλέον έχει γίνει παγκόσμιο) από τη μία να δημιουργεί στρατιές ανέργων, κι από την άλλη να βγάζει μια σειρά ανεξέλεγκτων επιδομάτων, εν ονόματι της ανεργίας που το ίδιο το σύστημα δημιουργεί. Και βέβαια υπάρχει και η ανατροπή του τέλους, που επίσης κάτι μας λέει! Και είναι γνώριμο!

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Μετάφραση: Κυριακή Δριτσάκου

Παίζουν τα μέλη του εργαστηρίου:

Ματίνα Κλάγκου, Θύμιος Καραμάνος, Μίλτος Καρατζήμας, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Κάτια Τοπίδου, Παύλος Τζαννής, Θάλεια Ψευτόγιαννη, Ελένη Μπίτα, Αριστέα Κιουρκτζόγλου, Γιάννης Κύριλλος, Αννεζίνα Αυγουστίνου, Μαρία Αδαμοπούλου

Ελεύθερη είσοδος

ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

Θέατρο Άννα Συνοδινού

Συναυλία IDRA KAYNE

Η Idra Kayne είναι με βεβαιότητα η αποκάλυψη της soul funk σκηνής της χώρας μας. Με υπέροχα ολοκληρωμένη φωνή, με τόσο ζωντανή και μεστή σκηνική παρουσία, που νομίζεις πως η σκηνή είναι φτιαγμένη γι’ αυτήν.

“Η φωνή της έχει ένα εντυπωσιακό βάθος, το ιδανικό σόουλ γρέτζο μιας «μαύρης» ντίβας. Θα μπορούσε να είναι ένα από τα κορίτσια στο Dreamgirls, την ταινία του Μπιλ Κόντον που σκιαγραφεί καταπληκτικά τη μουσική βιομηχανία της δεκαετίας του ’60 στην Αμερική.”

Get Your Freak On Party!

An RnB and Hip Hop Εxtravaganza.

Η Idra Kayne και η τετραμελής μπάντα της μας υπόσχεται ένα χορευτικό party με βασικό συστατικό τις hip hop και RnB επιτυχίες της δεκαετίας του ‘90 !

Με την εκρηκτική ενέργεια της, η Idra Kayne θα μας παρασύρει σε 90’s ρυθμούς σε ένα μουσικό throwback με πολύ κέφι και χορό, ερμηνεύοντας oldschool επιτυχίες των Missy Elliot, Eminem, Eve, 2Pac, Snoop Dog, Waren G, Salt n Peppa, Laurin Hill αλλά και πολλών άλλων !

Ετοιμαστείτε για ένα μουσικοχορευτικό blast from the past!!!

NTPAMΣ ΓIΩPΓOΣ ΠOYΛIAΣHΣ

ΠΛHKTPA ΓIΩPΓOΣ KOYPEΛHΣ

KIΘAPA ΔHMHTPHΣ ΣXIZAΣ

MΠAΣO MAPKO ΓKPINOBEP

Εισιτήρια: 10€ | Μειωμένο 8 €

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Μολιέρου Ο κατά φαντασίαν ασθενής

Το έργο

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» είναι το εμβληματικό και τελευταίο έργο του δημοφιλούς δημιουργού και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Παρίσι το 1673, με τον ίδιο το συγγραφέα στο ρόλο του πρωταγωνιστή.

Μία από τις πιο διάσημες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, μια αξεπέραστη δημιουργία χαράς, με υπέροχους χαρακτήρες και μνημειώδεις στιγμές, παρουσιάζεται σε πρωτότυπη διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική του Κώστα Γάκη, με πολλούς ταλαντούχους νέους πρωταγωνιστές, ζωντανή μουσική, με έναν νεανικό, υψηλής ενέργειας θίασο.

Η παράσταση

Στη Γαλλία του 1673, ο θίασος του διάσημου ηθοποιού Μπεζάρ βρίσκεται σε αναζήτηση θεατρικής στέγης και έργου. Ένας νέος συγγραφέας τολμάει να του παρουσιάσει το τελευταίο του έργο. Το όνομά του: Μολιέρος. Το έργο; μια ιστορία για κάποιον υποχόνδριο φιλάσθενο. Καθώς ο Μολιέρος διαβάζει το έργο στο θίασο του Μπεζάρ, αυτό ζωντανεύει μαζί με την εποχή του.

Η υπόθεση

Ο Αργκάν είναι κατά φαντασία άρρωστος. Πιστεύει ότι πάσχει από αναρίθμητες ασθένειες και θέλει συνεχώς να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του γιατροί και να τον εξετάζουν. Έτσι γίνεται θύμα επιτήδειων που τον εκμεταλλεύονται. Η γυναίκα του τον απατά με ένα γιατρό, απατεώνες γιατροί απομυζούν τα χρήματά του και όταν αποφασίζει να παντρέψει τη μεγάλη του κόρη με γιατρό της επιλογής του, εκείνη, που εν τω μεταξύ αγαπάει άλλον, αναγκάζεται να παρουσιάσει τον αγαπημένο της ως διάσημο γιατρό, προκειμένου να γίνει αποδεκτός από τον πατέρα της. Η αποθέωση της επιστημονικής αυθεντίας συγκρούεται με τις ανθρώπινες ανάγκες και η επιστήμη επανατοποθετείται εκεί που της πρέπει: αρωγός και μοναδικό επίτευγμα των ανθρώπων, μακριά από δογματισμούς που την αδικούν και τη διαστρεβλώνουν.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία/μουσική/διασκευή και πρωτότυπο κείμενο: Κώστας Γάκης

Σκηνικά/κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Μουσική επιμέλεια και παραγωγή: Κώστας Λώλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Νατάσα Κοσμίδου

Διανομή

Αργκάν, ο κατά φαντασίαν ασθενής, Μπεζάρ ηθοποιός της εποχής: Θανάσης Τσαλταμπάσης

Μπελίν, δεύτερη γυναίκα του Αργκάν, πρώτη κόρη του Μπεζάρ: Αγοραστή Αρβανίτη

Ανζελίκ, πρώτη κόρη του Αργκάν, δεύτερη κόρη του Μπεζάρ: Νάστια Βραχάτη

Λουϊζόν, δεύτερη κόρη του Αργκάν, τρίτη κόρη του Μπεζάρ: Στεφανία Καλομοίρη

Τουανέτ, υπηρέτρια του Αργκάν, σύζυγος του Μπεζάρ: Νικολέττα Βλαβιανού

Μπεράλντ, αδερφός του Αργκάν, Φιλίπ σωματοφύλακας του Μπεζάρ: Δημήτρης Καλαντζής

Κλεάντ, ερωτευμένος με την Ανζελίκ, Ιππότης της Μοντένα: Ορφέας Παπαδόπουλος

Γιατρός Ντιαφουαρύς, Πουντσινέλο, αφηγητής: Νίκος Ορφανός

Τομά Ντιαφουαρύς, Μολιέρος: Αλέξανδρος Ζουριδάκης

Παραγωγή: ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

Επικοινωνία: Κώστας Ντούζγος

Οργάνωση Περιοδείας: ΧΡΟΝΟΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Εισιτήρια: 15€ | 10€ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, 65+)

Προπώληση: ticketservices.gr | 2107234567 | Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Χορηγοί επικοινωνίας

ΕΡΤ, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, KOSMOS, KISS FM, REBEL FM, ΔΙΕΣΗ, ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, MONOPOLI.GR, CULTURENOW.GR

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρα έναρξης: 21.00

Πληροφορίες:       Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού

Δήμων Βύρωνα & Δάφνης – Υμηττού

τ. 210 7609340, 210 7609350

www.festivalvraxon.gr [email protected]

Επικοινωνία:         Ειρήνη Λαγουρού | [email protected]

Keywords
φεστιβαλ, hip hop, δευτερο προγραμμα, στο κοκκινο, θεατρο, summer, kids, ροκ, emo, pop, star, full, ωδή, εισιτήρια, viva, project, jazz, live, αμιγώς, drums, αμεα, κυριακη, λύση, επιδοματα, επιδομα, rnb, hop, party, eminem, eve, dog, salt, hill, blast, γαλλια, δηπεθε, ΕΡΤ, προγραμμα, δευτερο, kosmos, kiss, culturenow, υμηττού, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, απολυσεις στο δημοσιο, αθηνα, Καλή Χρονιά, hot dog, νεος παπας, αλλαγη ωρας 2013, θεατρο βραχων, ελενη, ωδή, αμεα, γυναικα, δαφνης, ηθοποιος, θιασος, κιθαρα, κωμωδιες, μουσικη, προγραμμα, τραγουδια, υβριδικο, eminem, hip hop, kiss, kosmos, rnb, star, αμερικη, αμιγώς, ανεργια, αννα, αποκαλυψη, ασθενειες, βρισκεται, βυρωνα, γελιο, γινει, γινεται, γινονται, γιατροι, δευτερο, δευτερο προγραμμα, δεσποινα, δηπεθε, δρωμενα, δικτυο, υπαρχει, ενεργεια, ενδιαφεροντα, επιδομα ανεργιας, εποχη, ερχεται, εταιρια, ιδιο, θυμιος, ιδρυμα, κειμενο, λύση, λωλος, μακρια, ματια, μαρια, ονομα, οπερα, ορφεας, παιδια, παρισι, πρωταγωνιστες, ροκ, ρολο, σειρα, σκηνοθεσια, σοουλ, σπιτι, στο κοκκινο, τρια, τριτη, φαντασια, φωνη, φορα, κωνσταντινος, αρρωστος, summer, culturenow, culturenow.gr, δημητρης, drums, emo, eve, full, blast, γινετε, hill, hop, χωρα, ιδανικο, project, jazz, kids, κωστας, κυριακη, μεινει, μοιαζει, dog, παυλος, pop, party, salt, σκηνη, θανασης, viva
Τυχαία Θέματα