Φαίη Σκορδά-ΑΝΤ1: Το χρονικό ενός σχεδόν αναμενόμενου διαζυγίου

Μία δεκαετία θα συμπληρώσει του χρόνου η Φαίη Σκορδά αν συνεχίσει στον ΑΝΤ1. Στο κανάλι του Αμαρουσίου πήγε «πακέτο» με τον Γιώργο Λιάγκα το 2013 και παρουσίαζαν την εκπομπή «Το πρωινό», το οποίο ανέλαβε εξολοκλήρου εκείνη το 2016.

Τα πρώτα σύννεφα στη σχέση παρουσιάστριας– καναλιού εμφανίστηκαν πριν από περίπου δύο χρόνια, αναφέρουν στο topontiki.gr κύκλοι περι την τηλεπαρουσιάστρια και τον σταθμό, που είναι σε θέση γνωρίζουν.

Αρχικά

ακούγονταν ψίθυροι δυσφορίας που μετασχηματίστηκαν σε παράπονα στην πορεία.

Έως πρόπερσι η σχέση των δύο πλευρών, με τις όποιες διακυμάνσεις, είχε διατηρηθεί σε επίπεδο «εν οίκω» και όχι «εν δήμω».

Η επάνοδος του Λιάγκα στον ΑΝΤ1 και η εμπλοκή του στην καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή έδωσε τροφή για δημιουργική σκέψη σε ανθρώπους του σταθμού.

Οι χειρισμοί Λιάγκα στις υποθέσεις Αναγνωστόπουλου και Πισπιρίγκου αξιολογήθηκαν από το κανάλι και προκάλεσαν καταιγισμό αυθορμήτων ιδεών με θετική υποδοχή στα ανώτερα κλιμάκια του για αυτό και συμπεριλήφθηκαν στους σχεδιασμούς για την επόμενη σεζόν.

Προσμετρήθηκε επίσης ότι ο Λιάγκας επιθυμούσε να αυτονομηθεί και να έχει δική του εκπομπή που θα παρακολουθούσε την επικαιρότητα.

Η δε Σκορδά επιθυμούσε να είχε ορατή και διακριτή παρουσία και εκπομπή, επίσης. Και σε αυτό εδώ το σημείο φαίνεται ότι βρήκε εφαρμογή το αρχαίο ρητό «Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων άλλα δε θεός κελεύει», όπου «θεός» βάλτε ΑΝΤ1.

Το κανάλι φέρεται να ήθελε για την επόμενη σεζόν μια υβριδική πρόταση που διαφέρει από το φετινό μοντέλο τη εκπομπής «Το πρωινό» ως προς τη διάρθρωσή της.

Σε ρόλο «μπες- βγες»

Αμέσως μετά το «Καλημέρα Ελλάδα», θα άρχιζε το πρωινάδικο του σταθμού με τους δύο παρουσιαστές, θα αποχωρούσε η Σκορδά, ο Λιάγκας θα έκανε τα δικά του και κατόπιν εκείνη θα επανερχόταν στο πλατώ για την λάιτ εκδοχή του προγράμματος.

Τηλεοπτικοί παρατηρητές με μνημονικό αναφέρουν ότι ένα παρόμοιο- αλλά πολυπρόσωπο- μοντέλο εκπομπής είχε δοκιμάσει το 2011 ο ΑΝΤ1.

Τότε με τίτλο «Πρωινό ΑΝΤ1» ο Γιώργος Παπαδάκης ενημέρωνε και έδινε σκυτάλη στη Λίτσα Πατέρα και τις προβλέψεις για τα ζώδια, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγείρευε και κατόπιν αναλάμβαναν οι Χρήστος Φερεντίνος- Σίσσυ Χρηστίδου για την ανάλαφρη ψυχαγωγία.

Στα σχέδια του ΑΝΤ1 για τη σεζόν 2022- 2023 η πολυπρόσωπη παράμετρος εκείνης της εκπομπής δεν έχει έτσι κι αλλιώς εφαρμογή. Όμως η ανάλογη διαρθρωτική ανάπτυξη του «Πρωινού»- δηλαδή να αρχίζει το πρόγραμμα με τους Σκορδά- Λιάγκα, να αποχωρεί η Σκορδά για να συνεχίσει μόνον ο Λιάγκας και να επανακάμπτει στο τέλος εκείνη, έστω και μόνη- δεν βρήκε σύμφωνη την παρουσιάστρια.

Είχε την αίσθηση- κατά τους ίδιους τηλεοπτικούς κύκλους- ότι, αν ασπαζόταν το προτεινόμενο νέο τηλεοπτικό σχήμα, θα βρισκόταν σαν «ένθετο» στην εκπομπή της και ότι εν τέλει ο ρόλος της θα υποβαθμιζόταν, θεωρώντας δε ότι το «κόνσεπτ» αυτό αντικατόπτριζε την εικόνα που είχε για εκείνη ο σταθμός.

Οι εξελίξεις ξέφυγαν από το οικοσύστημα του σταθμού. Star και Σκάι φλερτάρουν τη Φαίη. Στελέχη της τηλεοπτικής αγοράς που γνωρίσουν πρόσωπα, χαρακτήρες, κανάλια, συσχετισμούς και σχέσεις εκτιμούν ότι στο «ζύγι» η πλάστιγγα της Σκορδά θα γύρει προς την πλευρά του καναλιού της Κάτω Κηφισιάς.

Διαβάστε επίσης:

Νεύρα Πορτοσάλτε για το Turkaegean – «Θέλω να κάνω μονόλογο» – Ειρωνείες και βαριές κουβέντες για Τσίπρα (video)

Σασμός: Τρεις πρωταγωνιστές της σειράς στον «Παράδεισο των Κυριών» (Photos)

Η Γη Της Ελιάς: Με αίμα «βάφτηκε» το τελευταίο επεισόδιο – Συγκλόνισε το φινάλε τη σειράς

Keywords
Τυχαία Θέματα