Εξεταστική για Τέμπη: Νέο «σόου» Ζωής Κωνσταντοπούλου στην αίθουσα της Ολομέλειας – Συνέχισε να ζητάει επίμονα το λόγο και να φωνάζει

Δεν το βάζει κάτω η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχειρώντας να στήσει νέο σόου στην αίθουσα της Ολομέλειας όπου μεταφέρθηκε η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων κι αφού είχε κάνει μια 10λεπτης διάρκειας δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες, στην οποία μεταξύ άλλων έκανε λόγο για «μπάζωμα ποινικών ευθυνών» της κυβέρνησης και υπόθαλψη εγκληματιών-προσώπων ελεγχόμενων ποινικά για το έγκλημα των

Τεμπών, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εισήλθε στην αίθουσα της Ολομέλειας. 

Όπως και στη συνεδρίαση στην αίθουσα του δευτέρου ορόφου συνέχισε να ζητάει επίμονα το λόγο και να φωνάζει την ώρα που μιλούσε ο Δημήτρης Μαρκόπουλος. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σας έχω ζητήσει το λόγο κ. Μαρκόπουλε. Είστε όργανο συγκάλυψης και όχι πρόεδρος…

Τα σύγχρονα μηχανήματα και η ακουστική στην αίθουσα απομόνωσαν τις φωνές της με το προεδρείο και τους υπόλοιπους βουλευτές να κάνουν σα να μην υπάρχει. Ο τηλεοπτικός φακός την έπιασε να κινείται στους διαδρόμους και να μοιράζει χαρτιά στους βουλευτές.  

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Εξαίρεση αποτελούν εκτός δεοντολογίας καταστάσεις και οχλαγωγίες και όλα αυτά που αποτελούν ντροπή από μια πρώην Πρόεδρο του ελληνικού Κοινοβουλίου, νυν Πρόεδρο κοινοβουλευτικού κόμματος… Όλοι καταλαβαίνουμε το εμπόριο θλίψης και την ευκαιρία που είδε η Ζωή. Εργολάβοι του πόνου δεν χωρούν σε αυτή την επιτροπή…

Όταν στο βήμα ανέβηκε ο εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, η ίδια συνέχισε να φωνάζει. 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Τι ντροπή, το έγκλημα έγινε δυστύχημα… Μέλος ομάδας συγκάλυψης είστε κ. Τσαβδαρίδη κα υπόθαλψη εγκλήματος… Το έγκλημα έγινε δυστύχημα!!! Τι ντροπή! Ποιανού ρουσφέτι είναι ο σταθμάρχης; Ποιον κοροϊδεύεις; Για το καλό της πατρίδας θα μας πείτε ότι θυσιάστηκαν…  Τι ντροπή!

Οι αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν κι όταν στο βήμα ανέβηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας να φωνάζει: «κύριε Κόκκαλη συμπράττετε σε αυτό»!

Τι προηγήθηκε στην αίθουσα της εξεταστικής

Με το που άρχισε το σόου η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας το προεδρείο απευθύνθηκε στον Κώστα Τασούλα ο οποίος απεφάνθη ότι η κ. Κωνσταντοπούλου μπορεί να είναι παρούσα στη συζήτηση, αλλά χωρίς δικαίωμα λόγου και ψήφου, καθώς έχει εξαιρεθεί από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις από μέλος της επιτροπής λόγω ασυμβίβαστου (σ.σ. εκπροσωπεί νομικά συγγενείς των θυμάτων).

Η συνεδρίαση επαναλήφθηκε αλλά χωρίς αποτέλεσμα, δεν άφηνε το προεδρείο αλλά και βουλευτές να αρθρώσουν λέξη. Μιλούσε πάνω τους και ζητούσε να συζητηθεί το αίτημά της για πρόταση μομφής στο προεδρείο.

Για κοινοβουλευτικό ακτιβισμό έκαναν λόγο βουλευτές, θυμίζοντας το καψόνι της περασμένης Παρασκευής, όπου καθυστέρησε για περίπου δύο ώρες την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια.

«Κωμωδία» και «θέατρο της Δευτέρας» κατήγγειλαν βουλευτές της ΝΔ βλέποντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να τους έχει γράψει Κανονισμό και βουλευτές στα παλαιότερα των υποδημάτων της, συνεχίζοντας απτόητη το «χαβά» της.

«Πάτε να θάψετε τη δολοφονία 57 ανθρώπων», φώναζε η ίδια την ώρα που της έκλειναν το μικρόφωνο, καθώς βάσει Κανονισμού δεν έχει δικαίωμα λόγου. «Πελταστή» αποκάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη. «Πώς το επιτρέπετε;» φώναξε στο προεδρείο ο εισηγητής της Νίκης, Νίκος Βρεττός, κάνοντας ακόμα πιο σουρεάλ τη διαδικασία.

Τελικά, η διαδικασία διεκόπη για δεύτερη φορά, με τον πρόεδρο της Επιτροπής να ανακοινώνει πως η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 17:30 στην Ολομέλεια.

Είναι χαρακτηριστικοί οι διάλογοι στην επιτροπή:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αφήστε με να ακουστώ, μην προσπαθείτε να μην ακουστώ… Επιχειρείτε να κλείσετε την επιτροπή βίαια

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Σύμφωνα με το άρθρο 37 βουλευτής που δεν ανήκει στην επιτροπή μπορεί να την παρακολουθεί χωρίς δικαίωμα λόγου και ψήφου, Μην μας θυμίζετε άλλες ημέρες του Κοινοβουλίου

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Θυμίζει γκρίζες εποχές του Κοινοβουλίου…

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Αυτό είναι ακτιβισμός, κινείται αντικοινοβουλευτικά η κ. Κωνσταντοπουλου, να μην γράφεται τίποτα στα πρακτικά…

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάθε φορά που πήγαινε βουλευτής να μιλήσει τον διέκοπτε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Να μιλάτε ευπρεπώς κ. Υψηλάντη, όχι ως πελταστής…

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Κάντε ότι δεν υπάρχει, δεν υπάρχει

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Όσο κι αν λέτε ότι δεν υπάρχει, υπάρχει…

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πάτε να θάψετε… 57 νεκροί υπάρχουν…

Δημήτρης Μαρκόπουλος: Το Θέατρο της Δευτέρας παιζόταν τη δεκαετία του ’80

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Αυτό είναι κωμωδία

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης μετά τη διακοπή δήλωσε:

«Καταγγέλλουμε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής.

Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Εκτόξευσε απειλές εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Η δε πρακτική της να λαμβάνει αυθαίρετα και παράνομα τον λόγο, επιχειρώντας να φιμώσει τους συναδέλφους βουλευτές, όταν έχει εξαιρεθεί από μέλος της, ξεπέρασε κάθε όριο.

Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τόσο καιρό με αποκορύφωση τη σημερινή της συμπεριφορά διεκδικούσε το μονοπώλιο του να είναι συγκλονισμένη, ενώ το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται απάνθρωπα μια ανείπωτη τραγωδία.

Η ακραία αυτή συμπεριφορά της δεν θα περάσει. Οι αλήθειες θα ακουστούν όσο και αν η Κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί με τυμβωρυχική διάθεση να καπηλευτεί τον πόνο των συγγενών θυμάτων».

Για μπάζωμα ποινικών ευθυνών έκανε λόγο σε δήλωσή της νωρίτερα, διανείμοντας την επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για τη σημερινή της παρουσία στην εξεταστική επιτροπή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας η ΝΔ και ο πρόεδρος της επιχειρούν υπόθαλψη των υπαιτίων της τραγωδίας, καθώς πρώτα καταψήφισε την πρόταση για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής και μετά επιχείρησαν την εξαίρεση της με πρόσχημα –όπως είπε- ότι εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων. «Απέτρεψαν βουλευτές να εξετάσουν σε βάθος μάρτυρες και απέτρεψαν την εξέταση ουσιωδών μαρτύρων», είπε για να προσθέσει ότι αυτό που διαπράττεται είναι αυτοτελώς αξιόποινο.

Στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλης Κώστα Τασούλα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρει ότι θα παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς ουδέποτε εξαιρέθηκε εγκύρως, αφού στην απόφαση που ελήφθη μετείχαν και οι κ.κ. Πλεύρης και Ράπτη που μετέπειτα ομολογήθηκε ότι είχαν σύγκρουση συμφερόντων.

Διαβάστε επίσης:

Ερυθρά Θάλασσα: Επίσκεψη Δένδια στη φρεγάτα «Υδρα»

Ο Πέτρος Τζανετάκος είναι ο νέος Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

Λοβέρδος: «Οι “Δημοκράτες” θα ξεπεράσουν το 3% στις ευρωεκλογές – Απευθυνόμαστε σε ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ»

Keywords
Τυχαία Θέματα