Ευρωπαϊκό βραβείο σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης

ΕΛΛAΔΑ

Σε δυο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες που εκφράζουν κατά τρόπο παραδειγματικό την αλληλεγγύη των πολιτών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα, απονεμήθηκε το βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη για το 2015.

Πρόκειται για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού προσφέρει αδιακρίτως δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή σε όλους τους ανασφάλιστους, άπορους και άνεργους ασθενείς και την Κοινωνική Κουζίνα - Ο Άλλος Άνθρωπος, προσφέρει καθημερινά φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, που απονέμεται

από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1988, αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα και δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων, που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μίας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των χωρών μελών της ΕΕ.

Η βράβευση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 12.00 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αμαλίας 8, Σύνταγμα.

βραβείοΕυρωπαίος Πολίτης 2015αλληλεγγύηπολίτεςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα