Ευρωκοινοβούλιο: Ποιοι Έλληνες βουλευτές δεν ψήφισαν την καταδίκη της κυβέρνησης

Τεράστια ερωτηματικά προκαλεί η στάση Ελλήνων βουλευτών από κόμματα της αντιπολίτευσης, που απέφυγαν να υπερψηφίσουν ή καταψήφισαν το ψήφισμα καταπέλτη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στη χώρα. Ένα ψήφισμα που εκθέτει ευθέως την κυβέρνηση για σειρά θεμάτων, όπως τα Τέμπη, οι υποκλοπές, η ελευθερία του τύπου και άλλα.

Συγκεκριμένα απουσίαζαν από την ψηφοφορία ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Στέλιος Κούλογλου, πράγμα μάλλον εξαιρετικά περίεργο. Πάντως, σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Παπαδημούλη,

όπως υποστήριξε στο Twitter, είχε ενημερώσει ότι θα βρεθεί αναγκαστικά στην Αθήνα για σοβαρούς λόγους υγείας. «Μετά από αφαίρεση θυρεοειδούς διαγνώστηκε κακοήθεια. Γι’ αυτό πήρα ιώδιο και βρίσκομαι σε καραντίνα» έγραψε χαρακτηριστικά.

Φτάνει πια με τις βρωμιές κ τις αθλιότητες! Οι συκοφάντες μου γνωρίζουν, καθώς ενημέρωσα, ότι βρίσκομαι αναγκαστικά στην Αθήνα για σοβαρούς λόγους υγείας. Μετά από αφαίρεση θυρεοειδούς διαγνώστηκε κακοήθεια. Γι αυτό πήρα ιώδιο κ βρίσκομαι σε καραντίνα. Δεν ντρέπονται επιτέλους; https://t.co/1WLAtMI7Or

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) February 7, 2024

Την αποχή επέλεξαν οι δύο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Παπαδάκης και Αλαβάνος. Σημειωτέον ότι το ΑΚΕΛ υπερψήφισε το ψήφισμα.

Η Εύα Καϊλή ήταν μεταξύ εκείνων που καταψήφισαν το ψήφισμα, όπως και ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης Μανώλης Φράγκος, συντασσόμενοι και οι δύο με την επίσημη γραμμή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος – και της ελληνικής κυβέρνησης.

Από τα παράδοξα είναι και η απουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα για την επικείμενη συνεδρίαση του ΕΛΚ. Παρότι θα μπορούσε να πάει στη συνεδρίαση, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ πιθανόν θεώρησε μη απαραίτητη την παρουσία του.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντική δημοκρατική κατάκτηση για την Ελλάδα η επιστολική ψήφος

Νίκος Παπανδρέου για το ψήφισμα του ΕΚ: Η νίκη στις εκλογές δεν απαλλάσσει καμιά κυβέρνηση από τέτοιες αμαρτίες

Φάμελλος: Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα γίνει «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τον κ. Μητσοτάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα