ΕΣΡ: «Μπουμπούνισε» πρόστιμα στον ΣΚΑΪ για εκπομπές της Τανιάνας Στεφανίδου στην υπόθεση Τοπαλούδη

Χρηματικές κυρώσεις συνολικού ύψους 120.000 ευρώ για παραβιάσεις της νομοθεσίας των ΜΜΕ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον Σκάι με αφορμή ελεγκτική- κυρωτική διαδικασία που είχε ανοίξει προ πενταετίας για τον τρόπο με τον οποίο είχε καλύψει την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Ροπαλούδη, η Τατιάνα Στεφανίδου μέσα από εκπομπές της  (Δεκέμβριος 2018), όταν ήταν στο κανάλι του Φαλήρου.

Το

ΕΣΡ έπειτα από τον έλεγχο νομιμότητας που διενήργησε διαπίστωσε τέσσερις παραβιάσεις και επέβαλε, αντιστοίχως, ισόποσα πρόστιμα.

Μέσα από τις εκπομπές παραβιάστηκαν διατάξεις οι οποίες αφορούν σε «μη προστασία της μνήμης τεθνεώτος», «δημοσιοποίηση στοιχείων της μυστικής πονικής προδιαδικασίας», «υποβάθμιση της ποιότητας προγράμματος» και «μη προστασίας ανήλικων τηλεθεατών». Για τους λόγους αυτούς επιβλήθηκε, σε κάθε περίπτωση, πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Στο σκεπτικό της απόφαση του ΕΣΡ αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια των εκπομπών προβλήθηκαν, μεταξύ άλλων, λεπτομέρειες για το πως δολοφονήθηκε η νεαρή κοπέλα και εικόνες από την σωρό της, βίντεο με τον ξυλοδαρμό εντός των φυλακών ενός εκ των (τότε) κατηγορουμένων για τον φόνο, καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση, τμήμα της δικογραφίας και άλλα στοιχεία της ποινικής προδικασίας της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης:

Peaky Blinders: Η αινιγματική ανάρτηση του δημιουργού της σειράς – «Η ιστορία δεν έχει ακόμη τελειώσει»

Οι ιστοσελίδες με τις υψηλότερες επισκεψιμότητες παγκοσμίως

Τηλεθέαση εκπομπών: Στην «κορυφή» ξανά η σειρά «Στο παρά πέντε» (πίνακας)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΕΣΡ, Μπουμπούνισε, ΣΚΑΪ, Τανιάνας Στεφανίδου, Τοπαλούδη,esr, boubounise, skai, tanianas stefanidou, topaloudi